Turizm sektöründe çalışan sayısı 1,4 milyonu aştı

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, turizm sektöründe ücretli çalışan sayısı 1,4 milyona ulaştı.

ANKARA - TÜİK verilerine göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2024 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 artarak 15 milyon 82 binden 15 milyon 601 bine yükseldi.

Haziran ayı itibariyle konaklama ve yeme-içme sektörlerinde çalışanların sayısındaki artış diğer sektörleri ikiye katladı. Ücretli çalışanlarındaki artış ortalama 3.4 olurken; konaklama, yiyecek/içecek, seyahat acentesi, tur operatörlüğü alanlarında ücretli çalışanların sayısındaki artış yüzde 8 olarak ölçüldü.

TGA turizm sektöründen 6 ayda 1.55 milyar lira topladı

Haziran ayı itibariyle turizm sektörünün konaklama kesiminde 488 bin 612, yiyecek/içecek kesiminde 881 bin 283 ve seyahat acentesi, tur operatörlüğü ve rezervasyon sistemleri alanında 87 bin 694 olmak üzere toplam ücretli çalışan sayısı 1 milyon 457 bin oldu.

Bu sayı geçen yılın aynı döneminde yaklaşık 1 milyon 346 bin kişi idi. Buna göre bu alanda ücretli çalışan sayısı 109 bin civarında arttı.

Manşetler

Antalya'da Yöreler ve Renkler Festivali 
Çeşme, Alaçatı’da “Müzecilik Zirvesi” yapılıyor
Türkiye için vize işlemleri normal devam edecek
Alaçatı'daki kaçak otele kimsenin gücü yetmiyor
İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali başlıyor
Bakan Ersoy: TÜRSAB'da kokuşmuş yapı var
Antalya Altın Portakal 60 yıl içinde üç defa yapılmadı
İsveçli müzik grubu 2 bin 200 yıllık antik tiyatroda konser verdi
Turistler yavru carettaların yumurtadan çıkışını izledi
Antik kentlerin buluşma noktası: Denizli,