Turizm Müdürlüğü'nden broşür

Şanlıurfa Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından 10 bin adet basılarak dağıtılan 'Tarım şehri Şanlıurfa broşürü' hazırlandı.

ŞANLIURFA -Şanlıurfa Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından 'Tarım şehri Şanlıurfa broşürü' hazırlandı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Selami Yıldız, "Şanlıurfa'mızın diğer bir sloganı vardı oda şiir şehri Urfa idi. Sebebine gelince; en çok şiir yazılan şehirlerden biriydi Şanlıurfa. Buradan yola çıkarak 'Şiir Şehri Urfa' diye kitap bastırdık. Yine Urfa'mıza has olan diğer bir slogan da Müze Şehri Urfa sloganıydı. Biz de 'Müze şehri Urfa' adlı kitap bastırdık. Kısacası bu sloganları sadece sloganda kalmasın diye bu sloganlardan yola çıkarak, bizde kurum olarak bir slogan hedef belirtmiştik. Bizim Sloganımızda '63. Şehir de 63 Eser' diye hedefimiz var onun için 37. eserimizi de hayata geçirdik. Bu da Urfa ya has olan bir tanıtım sloganıydı. Tarım Şehri Urfa. Bizde Şanlıurfa İl Kültür Turizm Müdürlüğü olarak, Kültür Turizm Bakanlığının katkılarıyla 'Tarım Şehri Urfa' adlı son eserimizi 10 bin adetle yayın hayatımıza kazandırdık" dedi.

 

'Tarım Şehri Urfa' adlı eserde ilk olarak basılı bir 'Tarım Konulu' eserde yayınlanmayan bilgilerin mevcut olduğuna değinen Yıldız, "Örneğin, buğdayın ilk vatanı Karacadağ'da yükselen başaktır' diye ilk bilimsel verileri yayınladık. Çünkü toprak ve insan buluşmasının bin 500 yıllık tanığı bu topraklarda yerleşik hayata geçen ilk insan topluluğudur. Yine 'Tarım Şehri Urfa' adlı eserimizde safkan arap atı yetiştiriciliğinde çoğunlukta bu topraklarda olduğunu, artık tarımın her çeşidinin bu topraklarda üretildiği detaylı bir şekilde istatistiki bilgiler bu eserimizde mevcuttur." diye konuştu.

 

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler