Turgutreis'te kanalizasyon kokusu

Turgutreis'de bir türlü yapılamayan arıtma yüzünden kanalizasyondan yayılan kötü kokular nedeniyle bölge sakinleri evlerini satarken, turistler kaçıyor.

ZAFER BAYKAL-TÜRKİYE TURİZM
TURGUTREİS-
Bodrum yarımadasının Turgutreis mahallesi, bitmek bilmeyen kanalizasyon problemi ile turizm sezonu açılırken turizme darbe vuracak kötü görüntüler sahneliyor. Arıtması yapılmayan kanalizasyondan yayılan kötü kokular nedeniyle bölge sakinleri evlerini satarken, turistler kaçıyor.



MAVİ DENİZ KİRLİ SARI OLDU

Mahallenin en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi sahilinde, Sabancı Lisesi’nin bahçesinde bulunan arıtma tesisi olarak tanıtılan göstermelik kanalizasyon arıtma tesisine gelen bütün atıklar denize veriliyor. Turizm cenneti ve denizi masmavı olması gereken Turgutreis’in denizi lağım suları ile kirli sarı bir reğen bürünüyor.



TURISTLER KAÇıYORLAR

Bu durumdan en çok şikayetçi olanlar ise çevrede yurtiçinden yurtdışından misafir ağırlamak zorunda kalan tesisler oluyor. Yabancı grupların temsilcileri tesislere geldiklerinde ise durumu görünce turist getirmek istemiyorlar.



YABANCI ŞİRKETLER VAZGEÇİYORLAR

Özellikle yabancı turizm şirketleri yaz sezonu için görüşmelerde bulunmaya geldikleri Turgutreis’te bu manzarayı görünce vezgeçiyorlar. Üstelik bir lisenin bahçesinde kanalizasyon benzeri bir sistemin buluşmasının ise çevre temizliği ve öğrencilerin sağlığı için tenlikeli olduğunu söylüyorlar. Bu arada lisenin yakınında oturanlar kanalizasyonun yaydığı pis kokular nedeniyle evlerini satışa çıkardılar.
durumun düzeltilmesi için yetkililere başvurduklarını belirten böge sakinleri hiçbir sonuç alamadıklarını söylüyorlar.



LODOS ESİNCE FELAKET BAŞLIYOR

Lodos rüzgarı estiği zaman bölgeye dayanılmaz kokular yayıldığını belirterek “ Evlerde oturanlar pencere açamıyorlar. Öğrenciler rahatsız oluyorlar. Sınıflarının pencerelerini kapatmak zorunda kalıyorlar” dediler 

Manşetler

Antalya Turizm Fuarı’nda Kemer turizmi farklı tanıtıldı
Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
Antalya bisiklet turizminde cazibe merkezi haline gelecek
Hollanda ünlü kalp cerrahi Türk’ü 100 yaşında kaybetti
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak