TÜRES:Sigara yasağı uygulanmalı

TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, sigara yasağı kanunu ile kendileri ve çıcuklarının sağlığını düşünen ailelerin lokantalara gitmeye başlayacağını söyledi

İSTANBUL- Sigara ve benzeri tütün mamullerinin tüketildiği mekânlarda, insan sağlığının tehdit altında olduğunu belirten TÜRES Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, “4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun teklifi destekliyoruz. Toplum sağlığımız için ‘yasa’ fırsattır kabul edilmelidir! Yasanın kabulüyle birlikte ailelerin  lokantaları daha fazla tercih edeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun teklifi hakkında açıklama yapan Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, toplum sağlığımız açısından yasanın bir fırsat olarak değerlendirilip desteklenmesi gerektiğini söyledi.

 

Sigara ve benzeri tütün mamullerinin tüketildiği mekânlarda, insan sağlığının tehdit altında olduğunu anımsatan TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, “Toplum sağlığımız için ‘yasa’ fırsat kabul edilmelidir. Bazı işletmecilerin aksine kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte ailelerin daha sağlıklı ortamları tercih edeceğini ve restoran ve lokantaların bundan olumlu yönde etkileneceğini düşünüyorum. Sektörümüz ve insan sağlığı adına 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun teklifinin bir an önce kabul edilmesi ve yürürlüğe girmesini destekliyoruz.” dedi.

 

TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, kalabalık mekânlarda sigara içilmesinin, insan sağlığı açısından büyük tehlike olduğunu, kapalı-açık mekân ayrımı yapmadan bu çalışmaya destek olunması gerektiğini söyledi.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler