Tüketici yiyecekte marka arıyor

TÜGİAD “Alışveriş Alışkanlıkları Araştırması”na göre, tüketiciler günlük yaşamlarında kullandıkları ürünlerden en fazla yiyecek ve içecekte marka arıyor

İSTANBUL- Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin (TÜGİAD) “Alışveriş Alışkanlıkları Araştırması”na göre, tüketiciler günlük yaşamlarında kullandıkları ürünlerden en fazla yiyecek ve içecekte marka arıyor.

TÜGİAD, “Alışveriş Alışkanlıkları Araştırması”nın sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Araştırma kapsamında alışveriş alışkanlıklarına ilişkin 1253 kişiye soru yöneltildi, geçerli anket formu 1236 oldu.

Araştırmaya göre, aldığı ürünün markası tüketicilerin yüzde 56,7’si için önemli, yüzde 39,2’si için önemli değil.

“Marka tercihinizi belirlerken en çok hangilerinden etkilenirsiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 33’ü “aile ve çevremden gelen bilgiler” yanıtını verdi. Bunu yüzde 25,7 ile “araştırırım”, yüzde 24,8 ile “reklamlar”, yüzde 7,4 ile “promosyon kampanyaları”, yüzde 6,2 ile “diğer faktörler” takip etti.

“Alışveriş yaparken satın aldığınız ürünün markası sizin için önemli mi?” sorusuna katılımcıların yüzde 56,7’si “evet”, yüzde 39,2’si “hayır” yanıtı verirken, katılımcıların yüzde 4,1’i kararsız kaldı.

Araştırmada “Günlük yaşamda kullandığınız hangi ürünlerde en çok marka ararsınız?” sorusuna katılımcıların yüzde 23,1’i “yiyecek-içecek” seçeneğini işaretledi. Yiyecek-içeceğin ardından yüzde 18,5 ile cep telefonu, yüzde 10,5 ile elektronik, yüzde 9,6 ile saat, gözlük, aksesuar, takı, yüzde 8,3 ile kozmetik, yüzde 7,5 ile ev eşyaları, yüzde 6,9 ile beyaz eşya, yüzde 5,2 ile otomotiv, yüzde 4,9 ile giyecek-ayakkabı, yüzde 2,1 ile diğer ürün ve hizmetler yanıtları verildi.

“Günlük yaşamda kullandığınız hizmetlerin hangisinde en çok marka ararsınız?” sorusuna ise katılımcıların yüzde 24’ü “sağlık hizmetleri”, yüzde 16,9’u “eğitim hizmetleri”, yüzde 12,5’i “restaurant, lokanta hizmetleri”, yüzde 10,9’u “otel, konaklama hizmetleri”, yüzde 10,8’i “ulaşım”, yüzde 10,3’ü “kafe, pastane”, yüzde 6,9’u “eğlence hizmetleri”, yüzde 4,1’i “diğer ürün ve hizmetler” yanıtını verdi.

Manşetler

38 Avrupa ülkesi Çin'i vizesiz ziyaret edebilecek
Kapadokya'yı 10 ayda 1 milyon 322 bin 598 turist gezdi
Uludağ yoğun kar yağışıyla sezonu açıyor
Mudanya, kendi zeytin markasını yaratacak
Pasaport bedeli gelirden çok arttı
SPK'dan Akfen'e şartlı onay!
Schengen vizesi alacak Türk vatandaşlarına yeni kısıtlama
Mövenpick Bursa, İncili Gastronomi Ödülü’nün sahibi oldu
EasyJetwash, marka anlaşmazlığında ödemeyi kabul etti
İspanya'dan bütçe havayollarına 179 milyon avro para cezası