Tren vagonu şeklinde oyuncak müzesi çocukların gözdesi 

Çamlıdere’de belediyenin tren vagonu şeklinde yaptırdığı 'Çuf Çuf Oyuncak Müzesi'nde yaklaşık 3 bin oyuncak sergileniyor.

ANKARA-Çamlıdere’de belediyenin 1 yıl önce tren vagonu şeklinde yaptırdığı oyuncak müzesi, ilgi görüyor. 'Çuf Çuf Oyuncak Müzesi'nde yaklaşık 3 bin oyuncak sergileniyor. Yaklaşık 50 metre uzunluğundaki vagon müzede, 200 yıllık antika oyuncaklardan, günümüze kadar çeşit çeşit oyuncak yer alıyor. Türk sinemasının önemli isimleri Şener Şen'in makinist, Kemal Sunal'ın kompartıman görevlisi olduğu maketlerin karşıladığı müzeye, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

BAŞKANIN OYUNCAKLARI DA MÜZEDE

Müzedeki oyuncakların hepsinin çalıştığını, düzenli olarak bakım ve temizliklerinin yapıldığını kaydeden Çamlıdere Belediye Başkanı Başkanı Caner Can, “6 yaşındayken oynadığım kamyonu oyuncak müzesinde sergiliyorum. 1962 yılında kullandığım beslenme çantam da bu müzede. Türkiye olarak bizim hedeflerimiz var. Çocuklarımıza hedefimizi gerçekleştirecek oyuncaklar yapalım. Onlarla büyüsünler, onlarla ilgili olan masalları okusunlar. Bir çocuğu alalım 3 yaşından olgunlaşana kadar kitap ve oyuncaklarla hayat doğrultusunda büyütelim” dedi.

Manşetler

Voyager Station adlı uzay oteli geliyor
Notre-Dame Katedrali, yangın sonrası yeniden hayata döndü
Japonya çorapları nasıl en havalı hediyelik eşya oldu?
Yaratıcı sektörlerin OpenAI-Disney anlaşması endişesi!
Seyahat dünyası en sevilen geleneğini kurtarabilir mi?
Rusya, Ukrayna limanındaki Türk gemisini vurdu
Turizm bölgeleri İspanyol ekonomisinin itici gücü oldu
Dünya yenilikçi ve dijital turizme doğru hızla gidiyor
Uçakta kavga çıkaran dokuz kişi gözaltına alındı .
Alanyalı kadınlar hayallerine pedal çeviriyor!