Toroslar Manavgatlıları üşüttü

Torosların karı Manavgatlıları üşüttü. Kardelen Çiçeği'nin ana yurdu Akseki'ye kar düşünce kış soğuğunu Manavgatlılar iliklerine kadar hissetti.

Abdurrahman Büyükkeskin /Cihan


ANTALYA -Torosların karı Manavgatlıları üşüttü. Kardelen Çiçeği'nin ana yurdu Akseki'ye kar düşünce kış soğuğunu Manavgatlılar iliklerine kadar hissetti.

Antalya'nın Akseki ve İbradı ilçeleri dağlarına yağan kar Manavgat'ta hava sıcaklığını 7 derece düşürdü. Toroslara kar yağması ile birlikte Manavgat'ta gündüz hava sıcaklığı 22 dereceden 15'e, gece ise 10 dereceden 3 dereceye düştü. Denizden bin 270 metre yükseklikteki Akseki'nin Marla(Marulya), İbradı'nın Karadağ, Akıncı, Katara ile Kurtgediği dağlarındaki kar kalınlığı arttı. Akseki Kepezbeleni köyü muhtarı Eyüp Kılınç, 3 gün önce Toroslara yağan kar kalınlığının 15 santimi bulduğunu söyledi.

 



Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ve Bölgesel Tahmin Merkezi'nden edinilen bilgiye göre turizm şehrinde 24 Aralık tarihi süresine kadar en yüksek hava sıcaklığı 16 derece, en düşük hava sıcaklığının ise 2 derece olacağını belirtti. Bölgesel Tahmin Merkezi 5 gün Manavgat'a hava durumu parçalı bulutlu seyir takip ederken, yer yer güneşli havanın hakim olacağını ifade etti.

 

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası