Topbaş tebdil-i kıyafet yapıyor

Kadir Topbaş, Osmanlı'da sultanların uyguladığı yöntemi uygulayarak, zaman zaman tebdil-i kıyafet yaparak halkın arasına karıştığını söyledi.

KAYSERİ -İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Osmanlı'da sultanların uyguladığı yöntemi uygulayarak, insanların sorunlarını yerinde görmek için zaman zaman tebdil-i kıyafet yaparak halkın arasına karıştığını söyledi.

Kadir Topbaş, Kayseri'de düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı kapsamında, tecrübelerini ve liderlik konusundaki deneyimlerini partililerle paylaştı. Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda Topbaş, toplumun nabzını tutmak ve şehrin sorunlarını birebir öğrenmek amacıyla tebdil-i kıyafet yaparak halkın arasına karıştığını ifade etti. Osmanlı sultanlarının sıkça başvurduğu yöntemin çok yararlı olduğunu belirten İBB Başkanı, "Yerel yönetimler artık sadece altyapı ve fen işleriyle sınırlı klasik belediyecilik anlayışının çok ötesine geçti. Artık insan odaklı hizmet, yaşam kalitesini yükseltme yolunda gayret dönemi başladı. Önemli olan çok iş, çok yatırım yapmak ve çok çalışmak değil. Bunları zaten yerel yönetim olarak yapmak zorundayız. Yerel yönetici olarak kentimizin insanlarına dana insanca ve daha çağdaş standartları sunmak bizim olmazsa olmaz görevimizdir. Bu talebin her zaman vatandaştan gelmesini beklemekte yanlıştır. Halktan uzak olan yönetim anlayışı başarısız olmaya mahkumdur. Bu yüzden ben tebdili kıyafet (başkanlığımı kamufle ederek) zaman zaman halkın arasına karışıyorum. Ve şehrin sorunlarını, ve beklentileri yerinden öğrenme fırsatı buluyorum" dedi.

 

Dünyadaki küreselleşme rüzgarı çerçevesinde her şeyin hızla değiştiği de ifade eden Topbaş, ekonomide, teknolojide, siyasette ve toplumsal yaşamda dönüşümler yaşandığını anlattı. Topbaş, ''Globalleşme nedeniyle mesafelerin kısaldığı, sınırların kalktığı ve dünyanın adeta tek bir köy haline geldiği büyük bir küreselleşme çağında, dünyada, kalkınmanın yerel yönetimlerle geleceğinin herkes farkına vardı. Yerel yönetimler artık sadece altyapı ve fen işleriyle sınırlı klasik belediyecilik anlayışının çok ötesine geçti. Artık insan odaklı hizmet, yaşam kalitesini yükseltme yolunda gayret dönemi başladı. Yerel yönetici olarak kentimizin insanlarına dana insanca ve daha çağdaş standartları sunmak bizim olmazsa olmaz görevimizdir. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan konuta her konuda en iyisini vermek durumundayız. Önemli olan insana değer vermek, her hizmetin merkezine insanı yerleştirmektir" dedi.

İstanbul 2023 vizyonuna da değinen Topbaş, cumhuriyetin 100. yılında şehri dünyanın en modern kenti konumuna kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti. İstanbul'un bugün sanayi kenti görünümünde olduğunu belirten Başkan Topbaş, bu özelliğin yanına 'kültür başkenti' kavramını da eklemeyi planladıklarını vurguladı.

 

3. KÖPRÜ EVRENSEL, KITALARARASI BİR KÖPRÜ OLACAK

 

İstanbul'a yapılacak üçüncü köprüyle ilgili de konuşan Topbaş, "Üçüncü köprü esasında bir şehir köprüsü, kent köprüsü değil. Kentte kullanacak tabi ki ama köprü evrensel, kıtalararası bir köprü olacak. Ağır vasıtalar başta olmak üzere, şu söylenmekte; 'İstanbul'da yüzde 3-4 olan ağır vasıtalar için köprü yapılır mı?' diye ama bizim Fatih Sultan Köprüsü'ndeki yaşamı, etkileşimi biliyoruz. İstanbul'da günde 75 bin civarında ağır vasıta hareketliliği var. Bu köprünün İstanbul için kolaylık getireceğine inanıyorum. Bu köprüye hep karşı çıkanlar oldu, İstanbul'un akciğerini etkiler, ormanlarını etkiler diye yani. İstanbul'un ormanlarını siz köprü yokken de koruyamıyorsanız, zaten koruyamazsınız. Köprüyle bunu ilintili tutmak bence yanlış. Ama şunu söyleyebiliriz. Köprü geldiği her dönemde, kendi bölgesini etkilemiş ve yerleşimi açmıştır. Biz de şehircilik açısından, plancılık açısından mücadele edeceğiz. Zaten bu mücadele de bizim sorumluluk alanımıza girmektedir" şeklinde konuştu.

 

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler