THY'nın Ahvaz seferleri başladı

THY'nın 7. uçuş noktası olan Ahvaz'a seferleri 60 yolcu ve basın mensupları ve TÜROB temsilcileri Murat Yumak ve Emin Güde'nin katılımıyla başladı.

AHWAZ / İRAN , Türk Hava Yolları'nın (THY) İran'da,Tahran, Şiraz, Meşhed, İsfahan, Tebriz ve Kirmanşah noktalarından sonra 7. uçuş noktası olan Ahvaz'a seferlerine 60 yolcu ve basın mensuplarının katılımıyla başladı.





Turistik Otelciler, Yatırımcılar ve İşletmeciler Birliği -TÜROB’u temsilen THY’nin Ahwaz seferine Suadiye Oteli Genel Müdürü Murat Yumak ile Güneş Otei Genel Müdürü Emin Güde katıldı. Otel genel müdürleri Ahvaz’ın Basra Körfezi’ne yakınlığı ile İran’ın önemli petrol bölgesi olduğunu belirterek “Türkiye için önemli bir pazar olduğunu gördük. Ahvaz’dan Türkiye’ye İranlıların geleceğini düşünüyoruz” dedi.







HAFTADA 4 GÜN KARŞILIKLI
Ahvaz seferleri cuma, pazar, salı ve çarşamba günleri olmak üzere haftada 4 gün karşılıklı olarak yapılacak.



Türk Hava Yolları Ahvaz seferleri, Kirmanşah hattına bağlanarak 2 frekans hâlinde 'İstanbul -Kirmanşah - Ahvaz (KSH-AWZ) - İstanbul' ve yine 2 frekans ile 'İstanbul - Ahvaz - Kirmanşah (AWZ-KSH) - İstanbul' olmak üzere haftada 4 frekans olarak düzenlenecek.
Öte yandan İstanbul'dan, Ahvaz'a tüm vergiler dahil gidiş-dönüş 127 eurodan başlayan açılışa özel ücretlerle seyahat edilebilecek.



AHVAZ DÜNYANIN EN KİRLİ ŞEHRİ
Ahvaz, güneybatı İran'da, Karun ırmağı kıyısındadır.  Nüfusu 2006 kayıtlarına göre 796.239’dir.  İran Körfezi'ne demiryoluyla bağlı olan Ahvaz, Bender Şahpur petrol alanları yakınında önemli bir ticaret kenti ve Kuzistan bölgesinin merkezidir. 1980'de İran - Irak Savaşı'nda büyük ölçüde zarar görmüştür.
Ahvaz hakkında Dünya Sağlık Örgütü tarafndan yapılan bir ankette, dünyanın en kötü hava kirliliği olan şehir olarak lelirlendi. Ahvaz kıyısında inşa edildiği Karun Nehri ve Huzistan Eyaleti'nin ortasında yer alıyor. Şehirin deniz seviyesinden 20 metre ortalama yüksekliği vardır.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler