THY, Yüksekova'ya sefer yapmıyor

Selahaddin Eyyubi Havaalanı açıldı açılmasına ancak THY Yüksekova’ya sefer koymama kararı aldı. Bu durum er ve erbaşları mağdur etti.

YÜKSEKOVA- Hakkari Yüksekova’daki Selahaddin Eyyubi Havaalanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu tarafından 26 Mayıs 2015’te hizmete açıldı.
Havaalanı açıldı açılmasına ancak Türk Hava Yolları (THY) Yüksekova’ya sefer koymama kararı aldı. Bu durum bölgede vatani görevini yapan er ve erbaşları mağdur etti. Askerler, THY uçak vermediği için günlerce KTM’lerde böyle bekliyor.

TSK UÇAK İSTEDİ, VERMEDİLER
Edinilen bilgiye göre, Genelkurmay Başkanlığı asker sevkiyatı öncesinde planlanan nakillere yönelik olarak, THY’den Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havaalanı için yeterli sayıda uçak kiralamak istedi. THY yönetimi ise ‘’O havaalanını kullanamayız” cevabı verdi.
THY Yüksekova’ya yapılacak intikaller için uçak tahsis etmemesi yüzünden binlerce er ve erbaş Van’daki Kabul Toplama Merkezi’nde (KTM) perişan oldu.
Genelkurmay, kabul merkezlerinde sabahlamak zorunda kalan er-erbaşları otobüs ve Jandarma’ya ait Mİ-17 helikopterleri ile nakletmek zorunda kaldı.

Sözcü
 

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası