THY A380 pilotu arıyor!

ürk Hava Yolları Airbus A380 kiralaması için Malezya Havayolları ile temasa başladı.Bu nedenle A380 pilotu arayışlarına başladı.

İSTANBUL- Türk Hava Yolları Airbus A380 kiralaması için Malezya Havayolları ile temasa başladı. Bu anlaşma gerçekleşirse A380 tipine sahip pilot arayışı başlayacak. Türk Hava Yolları, özellikle uzun menzilde yoğun hatlar için büyük uçakları filosuna katmak için çalışmalar yapıyor. Ancak Boeing 777-300ER'lerde olduğu gibi ilk tercih kiralama yönünde oluyor.
THY'nin radarında A380 var. Bu konuda ekonomik sorunlar yaşayan Malezya Havayolları ile görüşmelerin önemli bölümü tamamlandı. Eğer anlaşma gerçekleşirse, önümüzdeki mayıs ayı için Malezya Havayolları'ndan iki adet A380'in kiralanması rüşünülüyor.
Bu gelişmelerle birlikte THY, A380 pilotu arayışlarına başladı. THY, olası bir A380 kiralanması ile birlikte öncelikli olarak wet lease operasyonu yapacak. Yani ekipler kiralama yapılan şirketten alınacak. Hedef bu sürecin ardından ikinci altı ayda anlaşmayı 'dry lease' olarak adlandırılan sadece uçak kiralamaya döndürmek. Dry Lease operasyonunda pilotlar ve kabin memurları THY'den olacak.
Planlamasını bugünden tamamlamayı hedefleyen THY bu nedenle A380 pilot alımı için hazırlıklarını tamamlıyor. Önümüzdeki günlerde anlaşmanın gerçekleşmesi ile birlikte resmi alım süreci başlayacak.

 

Manşetler

WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler
Taş Devri'ne ait şaşırtıcı ritüellerin izleri bulundu