Tarihi cami turizme hazırlanıyor

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Akçakoca Kaymakamlığı'nın restore ettiği tarihi Orhan Gazi Camii önümüzdeki sezon turizme açılacak.

AKÇAKOCA- Akçakoca Çayağzı köyünde Orhan Gazi tarafından yaptırılan ve yakın zamanda Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Akçakoca Kaymakamlığı'nın girişimi neticesinde restore edilen tarihi Orhan Gazi Camii önümüzdeki sezon turizme açılacak. 

 

Çayağzı köyündeki "Osmanlı Mezarlığı"nın içinde bulunan, 1323 yılında dönemin Osmanlı padişahı Orhan Gazi tarafından "çantı" (birbirine geçirilen uzun kütüklerle, çivisiz yapı) şeklinde inşa ettirilen Orhan Gazi Camii'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Akçakoca Kaymakamlığı tarafından yaptırılan restorasyon çalışmaları sona erdi. Yetkililer, restorasyon çalışmalarında eski ismiyle "Sultan Osman Hazretleri Camii" olarak bilinen Çayağzı Orhan Gazi Camii'nin, 1920'li yıllarda gelişigüzel restore edildiğini bildirdi. Bugüne kadar sadece yöredeki birkaç köyden gelen vatandaşlar için cuma namazlarında ibadete açılan ve tadilat sebebiyle bir süredir işlev görmeyen cami tekrar aynı şekilde ibadete açıldı.  Eni 8 metre, boyu 12 metre olan tarihî caminin restorasyon çalışmaları için bugüne kadar 160 bin YTL harcandı.

 

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler