Tamamı kadınlardan oluşan ilk bilim ekibi ile denize açıldı

Tarihi Naval araştırma gemisi, tamamı kadınlardan oluşan ilk bilim ekibi ile COVID-19 kısıtlamalarına rağmen 71 yıllık deniz araştırmasına devam etmek için denize açıldı

SAN DIEGO / ABD - Tarihi Naval araştırma gemisi, tamamı kadınlardan oluşan ilk bilim ekibi ile COVID-19 kısıtlamalarına rağmen 71 yıllık deniz araştırmasına devam etmek için denize açıldı. Okyanus’ta araştarma yapan Naval ekibi, değişen iklim koşullarının denize ve canlılara etkisini araştırarak, veri topluyorlar.
Bilim İnsanı Angela Klemmedson, ekibinin bu yaz Kaliforniya Akımı araştırma gezisi için kadrosunu oluştururken, ortak bir yanlarına baktığında bilim insanlarının hepsinin kadın olduğunu fark etti.

KADıN HAKLARıNıN 100. YıLDÖNÜMÜ
Geminin sefere çıkışı aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nde kadınların oy hakkının 100. yıldönümüne denk geldi. Ve ilk kadın Amerikalı astronotun onuruna adlandırılan deniz araştırma gemisi R / V Sally Ride'da gerçekleşti. Buna ek olarak, geminin mürettebatı bir kadın üçüncü arkadaşı, gemici ve iki güçlü mürettebatı içeriyor.

Tüm kadın CalCOFI araştırma ekibinin üyeleri, Naval araştırma gemisi R / V Sally Ride'da ekipman dağıtıyor ve laboratuarlarda çalışıyor. (Fotoğraf, Angela Klemmedson)

29 yaşındaki Klemmedson, "CalCOFI'nin bu dönüm noktasına ulaştığı için gerçekten mutluyum. Çağlar boyunca bu yönde ilerliyor. Oşinografi her zaman çok yaşlı bir adam olagelmiştir ve artık daha fazla kadın bilim insanını dahil etmemiz gerçekten harika. Güçlendirici ve bundan gerçekten çok mutlu oldum" dedi.

VIRÜSE KARŞı ALDıKLARı ÖNLEMLER
Klemmedson, "Baş bilim insanı olarak ilk yolculuğumun aynı zamanda pandemideki ilk yolculuk olması zordu. Bu yüzden takip edilmesi gereken çok daha fazla düzenleme vardı. Ancak harika zaman geçirdim. Bilim insanlarından oluşan ekibimin virüse karşı aldıkları önlemlerden gerçekten etkilendim. Tüm bilim hedeflerimize ulaştığımız için mutluyum ve kimse hastalanmadı" dedi.

SARDALYA BALıKÇıLıĞıNıN ÇÖKÜŞÜ ILE BAŞLADı
CalCOFI programı, Kaliforniya'daki sardalya balıkçılığının çöküşünü takiben 1949'da başladı ve yükselen denizler ve ısınan sular arasında 21. yüzyıl boyunca devam etti. Deniz bilimindeki en eski ve en büyük zaman serisini temsil eder.

Tüm kadın CalCOFI araştırma ekibinin üyeleri, Naval araştırma gemisi R / V Sally Ride'da ekipman dağıtıyor ve laboratuarlarda çalışıyor. (Fotoğraf, Angela Klemmedson)

71 yıldır, Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, Scripps Oşinografi Enstitüsü ve Kaliforniya Balık ve Oyun Departmanı'ndan araştırmacılar, Kaliforniya sahilinde Meksika sınırından Point Conception veya San Francisco'ya birkaç kesinti ile üç ayda bir anket yaptılar.

PANDEMIYE KARŞı SıKı KORUMA ÖNLEMLERI
Yayılan COVID-19 tehdidi, geziyi durdurdu, Klemmedson da dahil olmak üzere bilim insanlarını durdurdu. Normalde sürekli olması gereken veri akışını kesintiye uğrattı. CalCOFI bilim insanları, bu boşluğun yaza yayılmasına izin vermemeye kararlıydılar. Bu yüzden pandemiye karşı sıkı koruma önlemleri ile sosyal mesafeli bir seyir için planlar hazırladılar.

Yolculuktan önce, her ekip üyesi 14 gün karantina altına almak zorunda kaldı, Sekiz gün evde, altı gün daha bir otel odasında kaldı. Her biri, o dönemin başında, ortasında ve sonunda bir dizi üç negatif COVID-19 testinden geçmek zorunda kaldı. 15 günlük yolculuğun yanı sıra bu tecrit dönemi, araştırma çabası içineki ekibi herkesten uzaklaştırdı
 

Tüm kadın CalCOFI araştırma ekibinin üyeleri, Naval araştırma gemisi R / V Sally Ride'da ekipman dağıtıyor ve laboratuarlarda çalışıyor. (Fotoğraf, Angela Klemmedson)
 

KIMSENIN GEMIYE BINMESINE IZIN VERILMEDI
Scripps'te bu yıl gemi yolculuğuna katılan bir yüksek lisans öğrencisi olan Laura Lilly, "Bu, Scripps'in insanların gemilere çıkmasına izin vermek için kurduğu karantina yöntemiydi. Ancak çocukları veya başka yükümlülükleri olan kişiler o karantina dönemine taahhüt edemezler" dedi.

Lilly, sonunda, gerekli tüm ölçümleri yapmak için gereken en az 10 araştırmacıdan oluşan bir ekip oluşturdular. Ekip daha gençti ve ortaya çıktıkça tamamen kadın ve özellikle becerikli idiler. Geziye hazırlanırken, bilim ekibi, uzaktan deneyimli araştırmacılarla işbirliği yaptı. Çünkü karantina altına alınmamış kimsenin gemiye binmesine izin verilmediği bildirildi.

30 yaşındaki Lilly, "Belirli bir şekilde kurulması gereken bir besin analizörü vardı. Bunu 20 yıldır yapan kişi, bunu kurmak için gemiye çıkamadı. Teknisyenlerimizden biri onunla iki gün boyunca FaceTime'da çalıştı ve kurulum boyunca ona eşlik etti. "

Çoğu bilim ekibi üyesinin araştırma gezilerinde daha önce deneyimi olduğunu ve hepsinin örneklemeyi profesyonelce gerçekleştirebildiğini söylediler. Uzun süredir CalCOFI araştırmacılarının kurumsal bilgilerini kaçırırken, ortak macera duyguları engellerin üstesinden gelmelerine yardımcı oldu.

Tüm kadın CalCOFI araştırma ekibinin üyeleri, Naval araştırma gemisi R / V Sally Ride'da ekipman dağıtıyor ve laboratuarlarda çalışıyor. (Fotoğraf, Angela Klemmedson)

COVID TESTI OLMADAN KIMSE GEÇEMEDI
Klemmedson, "Bütün bu genç, heyecanlı bilim insanlarına sahiptik ve genç enerjinin yeni protokollerle zorlayıcı olsa da pozitif kalmamıza yardımcı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Genel olarak, araştırma yolculukları sıkı bir şekilde yürütülmelidir, çünkü denizdeki teknik aksaklıklar nalburdan yapılan bir ziyaretle giderilemez. Bu kez, bu kısıtlamalar tüm hazırlık dönemine yayıldı.
Lilly, mağazanın etrafına fiziksel bir engel dikildi ve kimsenin iki haftalık karantina ve üç negatif COVID testi olmadan geçmesine izin verilmediğini belirterek "Bu genel olarak bir zorluktu, çünkü her yolculukta son dakika malzemeleri almak için gidip gelmeye ve Home Depot veya West Marine'e koşmaya alışkınız. Ve biz yapamadık. Tüm planlamamızda son derece organize olmamız gerekiyordu. " dedi

ORTAK ALAN KAPATıLDı

Benzer şekilde, seyir haftaları boyunca denizde yaşam normalden daha düzenli olmalıydı. CalCOFI gemisindeki bilim adamları, 12 saat kapalı ve 12 saat açık olarak gündüz veya gece vardiyasında çalışır. Normal şartlar altında, görevdeyken birlikte yakın çalışırlar ve boş zamanlarını sosyalleşerek, film izleyerek ve yemek paylaşarak geçirirler. Bu sefer yemekler 15 dakikalık rotasyondaydı ve sadece birkaç kişi aynı anda yemek yiyordu. Lilly, ortak alan kapatıldı ve hatta laboratuvar alanı bile paylaşıldı, bir seferde sınırlı sayıda araştırmacının izin verildiğini söyledi. Kamaralar dışında 24 saat maskeler takıyorlardı.

Tüm kadın CalCOFI araştırma ekibinin üyeleri, Naval araştırma gemisi R / V Sally Ride'da ekipman dağıtıyor ve laboratuarlarda çalışıyor. (Laura Lilly'nin fotoğrafı)

OKYANUS HAKKıNDA BILGI VERMEK IÇIN HENÜZ ÇOK ERKEN
Lilly, mürettebat üyelerinin en iyisini yaptığını, bazen birlikte, uzaktan, güvertede yemek yediklerini veya açık hava cribbage turnuvasında yarıştıklarını söyledi.

Bu yıl okyanusun durumu hakkında verilerin ne göstereceğini söylemek için henüz çok erken, dedi, ancak fiziksel su koşulları tipik göründü. Lilly, deniz yaşamına gelince, Channel Adaları çevresinde çok sayıda balina ve yunus gördüklerini, ancak başka yerlerde çok az olduğunu söyledi.

Örneklerinde, bitki benzeri mikroorganizmalar olan fitoplanktonlu su yeşildi, Bu denizde yüksek üretkenliği gösteriyordu. Ayrıca birçok pirozom gördüler.
Genetik olarak özdeş ve fitoplanktonları deniz suyundan filtrelemek için bir yapı oluşturan serbest yüzen, biyolüminesan kolonyal organizmalar gördtlerini anlattı.


OKYANUS KOŞULLARı HAKKıNDA ORTAYA ÇıKANLAR

Lilly şöyle devam etti, "Okyanusun yüzeyinde yüzen ve bu büyük çiçeklerde görünen jelatinimsi, uzun, pembe tüpler. Bu çiçeklerin çoğunu görmedik, ancak zooplankton ağlarımız gençlik durumlarının çoğunu geri getirdi.

Bunlar, 2014 yılı civarında Pasifik Kıyısı açıklarında ortaya çıkan ılık, durgun su kütlesi olan "damla" sırasında toplu halde ortaya çıktı. Geçen yılki CalCOFI gezisi aynı zamanda eterik, tüp benzeri organizmaların birçoğunu da tespit etti ve bilim adamları, bunların nedenini anlamak için çalışıyorlar. çok bol ve mevcut okyanus koşulları hakkında ortaya çıkan şeyler. Yeşil sular ve pirozomların muhtemelen ilişkili olduğunu, pirozomların bu yüksek verimlilikten faydalandığını düşünüyorum."

Lilly, doktora çalışmalarında zaman serisi verilerini kullanmasına ve diğer araştırma yolculuklarına katılmasına rağmen bunun ilk CalCOFI gezisi olduğunu söyledi. Bunun aynı zamanda tamamen kadınlardan oluşan ilk bilim çalışmasının bir parçası olduğunu fark edince heyecanlandı.

Ancak bu dönüm noktasının belki de en dikkate değer yönü, planlı bir çaba değil, sonradan düşünülmüş olmasıydı. Lilly, kendisinin ve meslektaşlarının bilimdeki rolleri konusunda kendilerinden önceki bir laboratuvarda, gemide veya uzay gemisinde bir yer için savaşan kadınlara olan güvenini borçlu olduklarını söyledi.

Lilly, "Bilimsel kariyerimde cinsiyetimi düşünmediğimi varsayıyorum," dedi. “Yapmak istediğimi yapabilirim. Ancak bunun nedeni, pek çok kadının bilimde ve yaşamın diğer alanlarında eşit muamele görmesi için bu kadar uzun süredir baskı yapmasıdır. 100 yıl önce Marie Curie, radyasyon üzerinde çalışıyordu. Böyle kadınlar, Sally Ride ve isimlerini bile hatırlamadığımız kadınlar sayesinde, bir gemide yürüyebiliyorum ve tamamen kadınlardan oluşan bir bilim partimiz olduğunu ilk başta düşünemiyorum. "

Manşetler

Endonezya, Cumhuriyet Bayramı'nın 79’cu yılını kutladı
Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor