TALPA Başkanı Murat Ersoy; 'Aşıda öncelikli olmalıyız'

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Murat Ersoy: Özellikle kabin çalışanlarının çoğu bu süreçte zorunlu izne çıkarılırken kokpit ekibi olan pilotların çoğu, uçakların kargo amaçlı kullanılmaya başlanmasıyla birlikte çalışmalarını sürdürdü.

İSTANBUL- Türkiye Havayolu Pilotları Derneği Başkanı Murat Ersoy, pandemi açısından riskli bölgelere uçtuklarını ve buralardaki önlemler nedeniyle kimi zaman mahsur kaldıklarını söyleyerek, aşılamada kendilerine de öncelik tanınmasını istedi.
Kovid-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında havayolu şirketleri ve pek tabii ki çalışanları geldi.

Özellikle kabin çalışanlarının çoğu bu süreçte zorunlu izne çıkarılırken kokpit ekibi olan pilotların çoğu, uçakların kargo amaçlı kullanılmaya başlanmasıyla birlikte çalışmalarını sürdürdü.

Süreç içerisinde yine seferlerin normale dönmeye başlamasıyla birlikte pilotlar da normal mesailerine dönse bile salgının dünya genelinde sürmesi nedeniyle risk sürüyor.

Dünyada havayolu şirketlerinde aşılama başladı

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Murat Ersoy, pandemi sürecinde de yoğun bir şekilde çalışmayı sürdürdüklerini belirterek, "Dünyada sağlık sektöründen sonra salgın karşısında en riskli ikinci sektör havacılık gösteriliyor. Biz de salgın sürecinde yedi pilot arkadaşımızı kaybettik. Kabin görevlisi arkadaşlardan da yaşamını yitirenler oldu" dedi.

İçerdiği riskten dolayı dünyadaki diğer havayolu şirketleri arasında aşılama sürecinin başladığını belirten Ersoy, "Singapur Havayolları tamamladı. Katar Havayolları'nda başladı. Bundan dolayı Türkiye'de de havacılık sektörüne de aşılamada öncelik verilmesini, gönüllülük esasına uygun olarak aşılamanın yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

"Çok riskli bölgelere gidiyoruz"

Ersoy, aşılamada kendilerine de öncelik tanınmasını istemelerinin nedenini ise şöyle açıkladı:

Salgın açısından çok riskli bölgelere gidiyoruz. İster istemez oralara yolcu taşıyıp, yolcu getiriyoruz. Gittiğimiz kimi ülkelerden çok ciddi kuralları olanlar var. Bunun sonucunda mahsur kaldığımız durumlar oluyor. Bazen bir otel odasında iki, üç hatta dört gün kaldığımız çıkamadığımız oluyor. Ülke otoritesi onu zorunlu kılıyor. 

Manşetler

Dünyanın en sıra dışı sekiz minik otel odası
Hangi Avrupa ülkeleri ziyaretçileri ve dijital göçebeleri ağırlıyor?
İspanya, suçlarla mücadele için turistlerden yeni veriler istiyor
Asya'nın en güzel adası, cinsel turizmi engellemeye çalışıyor
Vietnam, Da Lat'ta lüks turist treni hizmete girdi
Azerbaycan Havayolları uçağı kazası hakkında sorular uçuşuyor
Deniz altı tünelleri, İzlanda ile İskoçya adalarını bağlıyor
Hawaii'de, United Airlines'ın tekerlek yuvasında ceset bulundu
Marmara Skål 2024 yılına eğlenceli “veda” etti
Avrupa'nın eğlence devi Merlin Türkiye'den çekiliyor!