Sun Princess’te doğal ışığın içeri girmesine çalışılıyor

İtalya’nın Monfalcone'deki tersanesinde yapımı süren Princess Cruises’ın yeni gemisi Sun Princess’te tasarımcılar ‘ışığa ulaşmak’ ve doğal ışığın içeri girmesi için çalışıyorlar.

MONFALCONE, İtalya - Sun Princess’ın tasarımcıları ‘ışığa ulaşmak’ ve doğal ışığın içeri girmesi için çalışıyorlar. İtalya’nın Monfalcone'deki tersanesinde yapımı süren Princess Cruises’ın yeni gemisi Sun Princess için Ürün Geliştirme Direktörü Richard Parker, "Dışa bakmak, manzaraları kutlamak ve doğal ışığın içeri girmesine izin vermek istedik" dedi.

Gemi ne kadar büyükse, iç hacminin de o kadar büyük olduğunu belirten Parker, “Sun Princess, 175.500 brüt tondadır. Bu durum tasarımcıları, büyük ve karanlık iç boşluğu aydınlık ve çekici hale getirmenin yollarını bulmaya zorluyor.

Parker, Fincantieri tersanesinde Sun Princess'in gözden geçirilmesinde, doğal ışığı sağlayan bazı özellikleri gösterdi. Üstte bir cam kubbe, ortak bir Cabana Deck'e açılan konaklama birimleri ve geniş cam alanları içeriyor. Güneş'in ışığını, geminin iskele tarafından dışarı doğru çıkıntı yapan dışbükey bir cam daire sağlıyor. Bu mimari özellik en alttaki üç katı Piazza'ya ışık veriyor.

Parker, yeni LNG ile çalışan Sphere sınıfının ilki olan bu geminin hazırlandığını söyledi.

AYDıNLıK VE HAVADAR BIR PIAZZA

Princess'te her zaman olduğu gibi, geminin kalbi Piazza'dır. Alan aydınlık ve havadar, gündüzleri dinlendirici ve geceleri eğlenceli/enerji dolu olacaktır. Odak noktası, hareket edebilen ve kendini yeniden yapılandırabilen ve akşam prodüksiyon şovlarının merkezi bir parçası olacak Piazza, Sphere'in üç güvertesinden oluşuyor ve dev bir LED ekran özelliğine sahip olacak.

Piazza'dan uzanan salonlar, barlar, restoranlar ve mağazalar yer alıyor.

Güverte 7'de, Piazza'nın bir tarafında yeni bir mekan olan Coffee Currents, diğer tarafında ise Bellini's Cocktail Bar bulunuyor. Her ikisinin de büyük pencereli duvarları var.

Crown Grill Steakhouse ve Signature adıyla Reserve Collection (VIP dokunuşlara sahip mini süitler, eski adıyla Club Class) için rezervasyon yapanlar için olmak üzere iki yeni restoran bulunuyor. Good Spirits at Sea ve yeni O'Malley's Irish Pub hemen yan tarafta, Wheelhouse Bar ise birkaç adım uzaklıktadır.

Güverte 8'de, Crooners piyano barı ve bir suşi barı, hattın en büyük kumarhanesine giden Piazza'nın yanındadır. Sabatini'nin açık makarna mutfağına sahip İtalyan Trattoria'sı yakındadır.

Güverte 9'daki Piazza'nın çevresinde, açık mutfağı ve 968 dereceye ulaşan fırını ile Alfredo's Pizzeria ile birlikte International Café'nin yeni evi var.

Güverte 6'dan 8'e kadar uzanan Horizons Yemek Odası, büyük dümen manzarası ve doğal ışık ile açık, esnek bir alan sağlar. Sun Princess'in koordinatör mimarları Tillberg Design of Sweden'in yönetici direktörü ve ortağı Fredrik Johansson'a göre, bir kıyı yaşam tarzından ilham alıyor.

SÜRPRIZLER HENÜZ GELMEDI

Sun Princess hala yapım aşamasında olduğundan, Princess'in hala bazı alanları gizli tutuluyor

Örneğin, gemi turu sırasında, güverte planlarında Princess için yeni bir konsept olacak bir teppanyaki restoranı gösteriliyor.

İsveç'in Tillberg Design'ından Fredrik Johansson, üç katlı Horizons Yemek Odası'nın bir parçası olacak Sun Princess'teki alanda bulunuyor

World Fresh Marketplace, gezinti yoluna erişimi olan Lido Deck'ten Deck 9'a taşındı. Açık havada yiyecek satış noktaları olacak ve temalı detaylar gelecek.

Johansson'ın en sevdiği mekan, South Beach havası, yandan çıkıntılı bir sonsuzluk havuzu ve muhteşem manzaraları olan Wake View Terrace - yemek öncesi kokteyller için büyüleyici bir mekan bulunuyor.

Güverte 17 ve 18'in tepesinde, camla kaplı Kubbe, manzarayı seyretmek için ideal olacak. Şelale, açık-kapalı havuz ve teras burayı daha cazip kılıyor. Dome, havuzun üzerinde kayan bir sahne ve cama yansıtılan görüntülerle eğlence için dönüşüyor.

SUN PRINCESS AILELERI AĞıRLAYACAK

Sun Princess, çift kişilik kullanımda 4.300 yolcu taşıyor. Ancak Princess için alışılmadık derecede yüksek 1000 adet yatak sayısı var: Bir şirket yetkilisi, Sun Princess'in aileler için olacağını ve 100'den fazla bağlantılı odaya sahip olduğunu söyledi.

Cabana odaları, kendi jakuzisi olan Cabana Deck'e açılıyor.

Özel restoranın yanı sıra çift katlı bir salona ve özel bir güneşlenme terasına erişim sağlayan 50 Signature Collection süiti bulunuyor.

Yeni Cabana konaklama birimleri, Güverte 9'un her iki tarafında gömme jakuziler bulunan Cabana Güvertesine açılıyor. Güverte 6'da, Cove Balcony kamaraları havuza yakın yer alıyor.

Güverte 4, yolcuların gelgitle birlikte hareket eden ayarlanabilir geçitlerle veya ihale limanlarında yeni "lüks rampalarla" bineceği The Landing'i barındırıyor.

Manşetler

WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler
Taş Devri'ne ait şaşırtıcı ritüellerin izleri bulundu