Skal Dernekleri Federasyonu Başkanı Savaş Çolakoğlu

Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu-USDF Başkanlığına seçilen Savaş Çolakoğlu “Üyelik zincirimize yeni profesyoneller katacağız” dedi.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İZMİR-
Dünyada 90  ülkede, 358  kulüp ve yaklaşık 15 bin üyesi bulunan ve Türkiye’de 17 kulp ve 1000’e yakın turizm profesyoneli tarafından temsil edilen Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu-USDF Başkanlığına seçilen Savaş Çolakoğlu “Üyelik zincirimize yeni profesyoneller katacağız” dedi. Savaş Çolakoğlu, kendisini seçenlere teşekkür ettikten sonra “Uluslararası en yaygın ve en eski turizm sivil toplum örgütü olan Skal International’ı ülkemiz turizm politikalarında söz sahibi olan bir federasyon çizgisine taşımak en önemli hedefimiz olacaktır” dedi.

Çolakoğlu, ulusal ve uluslararası turizm endüstrisine katkı verecek fikir ve projeleri birlikte üretmek toplantılarımızın ana konusununun oluşturacağını sözlerine ekleyerek “Tüm kulüplerimizin hizmet verdikleri bölgelerde temsil kabiliyetlerinin arttırılmasını teşvik edip, kamu kurum ve kuruluşlarının protokol listelerinde yer almalarını sağlamak için ortak çalışmalarda bulunacağız” şekinde konuştu.


Genel Kurul sonrası başkanlık zinciri eski başkan Faik Alsaç’tan, eski Dünya Başkanları Hülya Aslantaş ve Salih Çene tarafından alınarak yeni başkan Savaş Çolakoğlu’na takıldı.





İzmir’de yapılan USDF Genel Kurulu’nda USDF Yönetimi şöyle oluştu
USDF YÖNETİM KURULU
Başkan Savaş Çolakoğlu, Councillor Asuman Tarıman, Başkan Yardımcıları Sadık Altıparmak, Erkan Özsavaş, Genel sekreter Orhon Atameriç, Sayman Nihat Levent, Halkla İlişkiler ve Üye Geliştirme Gökçe Yüksek.

USDF DENETİM KURULU : 
Dinçer SARIKAYA / SI Antalya, Savaş GÜRSEL / SI İstanbul, Mete ÖZMENÇ / SI Marmara

 USDF DİSİPLİN KURULU :
Can AKŞİT / SI Çukurova, Sadettin BÜLBÜL / SI İstanbul

HEDEF DÜNYA KONGRESİNİN TÜRKİYE’DE YAPILMASI
USDF Başkanı Savaş Çolakoğlu en önemli hedeflerinin Dünya Skal Kulüpleri Kongresi’ne Türkiye’nin ev sahipliği yapması için çalışacaklarını belirterek şunları söyledi: “İki yıllık süre içerisinde ülkemizde bir Dünya Kongresine daha ev sahipliği yapmak için aday kulübümüz ile ortak çalışma yapacağız. Federasyon kulüpler toplantılarımızı düzenli olarak, farklı yerlerde organize edeceğiz. Bu toplantılarda üyelerimize katkı sağlayacak organizasyonlar gerçekleştireceğiz. İki yıl süresince “dost”larla iş yapmanın keyfini yaşayıp, yaşatacağız”

SKAL NEDİR?
SKAL, dünya turizm profesyonellerinin küresel turizmi ve arkadaşlığı yaymaya çalıştığı uluslararası en yaygın ve en eski turizm sivil toplum örgütüdür. Bünyesinde, uluslararası seyahat ve turizm endüstrisindeki tüm sektörleri toplaması bakımından da dünyada tektir.

Misyonu; Profesyonelliği, dostluklar ve liderlikle geliştirmek ve bu özelliği azami kullanarak‘’Güvenilir ve sorumlu bir Turizm Endüstrisi’’ için çalışmaktır. 
‘’Doing Business Among Friends’’ sloganını benimseyerek uluslararası dostluk ve iş bağlantısını pekiştirmek ve Turizm endüstrisinde profesyonelliği kuvvetlendirmek amacı ile seminer, konferans ve benzeri organizasyonların düzenlenmesini teşvik eder.

 İlk kulüp, İskandinavya’da yapılan bir eğitim gezisi sonucunda Florimond Volckaert ve birkaç turizmci arkadaşı tarafından 1932 yılında Paris’te kurulmuştur. 2 yıl sonra, 1934 yılında, bu oluşum, dostluk ve uluslararası bazda gelişmiş, ‘’Association Internationale des Skal Clubs’’ formasyonunda uluslararası kimliğine kavuşmuştur. Sonraki yıllarda  resmi adı kısaltılarak Skal International şeklinde değişmiştir.

 Uluslararası Skal, bugün yaklaşık 90  ülkede, 358  kulüp ve yaklaşık 15.000 üye ile temsil edilmektedir.Tüm kulüpler ve Ulusal Komiteler İspanya/Torremolinos’da Skal International şemsiyesi altında birleşmiştir ve Genel Sekretarya ile bu merkezden idare edilir.

Skal International, her yıl değişik bir ülkede yapılan Dünya kongresinde, genel kurul tarafından seçilen yönetim kadrosu ile yönetilir. Bu kongreler, üyelere , dünyada turizm sektöründeki gelişmeleri birinci ağızdan dinleme ve izleme fırsatı verir. Kongrelerin yapıldığı  ülkeler incelendiğinde bir yıl sonraki turist  sayılarında %10 a varan artışlar gözlemlenmiştir.

SKAL TÜRKİYE HAKKINDA
Uluslararası Skal  1956 yılında Istanbul Skal Kulübünün kuruluşu ile Türkiye’ye  girmiştir. Skla Türkiye, dünya Skalhareketi içinde çok önemli bir yere sahiptir.
Mart 2011 yılından itibaren  federatif yapıya kavuşmuş ve Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu ( USDF) adını aldı. Türkiye genelinde kuruluş yılları itibari ile, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Fethiye, Kapadokya, Alanya, Çukurova, Marmara, Eskişehir, Konya, Karadeniz ve Troya Kulüpleri olmak üzere toplam 17 kulüp ile 1000 e yakın  turizm profesyonelini çatısı altında toplayan Skal Türkiye Federasyonu, yılda 6 kez Kulüpleri ile sektöre ilişkin konuların görüşüldüğü toplantılarda bir araya gelir.
Türkiye Skal Federasyonunun öncelikli amacı, büyüme konusunda destek vermenin yanı sıra, bünyesinde barındırdığı kulüplere yön vererek destek olmak, projeler üretmek, sektör içindeki ağırlığını kuvvetlendirmek ve yararlı toplantılar düzenleyerek, kamuoyunu ve sektörü bilinçlendirmek,  kulüpler arasında ve Turizm Endüstrisinde çalışan üyeleri arasında dostluk, ortak bir anlayış ve işbirliği oluşturmaktır.

Manşetler

Atina'daki en iyi restoranlar
Dünyanın en engelli dostu havayolu Air New Zealand
Murat Muratoğlu: Kazıkların şahı havalimanları!
Avrupa ve Asya arasında bulunan minik ada
Floransa’nın gizli geçidi Vasari Koridoru, halka açıldı
Almanya'dan başka ülkelere göç mutlu ediyor
Paris ve  Berlin yüksek hızlı tren ile 59 avrodan bağlandı
Muğla'da helikopter hastaneye çarptı: dört ölü
Archer Aviation hava taksileri için üretim tesisini tamamladı
Uçakta öfkeli yolcuyu sakinleştirme LEAP tekniği