Sinan Yasdıman'dan farklı sergi

Sinan Yasdıman "Dapp” adını verdiği fotoğraf sergisinde oğlu Serhan Yasdıman gitar çaldı. Nezih Karabiber İspanyolca şarkılar söyledi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL
- Ünlü ozan rahmetli Şemsi Yasdıman’ın oğlu Sinan Yasdıman’ın “Digital Art Foto Pentür- "Dapp” adını verdiği fotoğraf sergisinde oğlu Serhan Yasdıman gitar çaldı.



 

Sahnelerin ünlü sanatçısı Nezih Karabiber İspanyolca şarkılar söyledi.
Nişantaşı Galeri Binyıl’da düzenlenen ve serginin davetiyesine “Her Rengi Görmüş Nakkaş Olsun İsteriz” yazan Sinan Yasdıman çektiği detay fotoğraflarında duvarların sırrı yatıyor.
Duvarların ve bazı materyallerin yakın plân çekimlerinde ortaya çıkan bilinmeyen dünyanın gizemini gösteren fotoğraf sergisi 5 Mart’a kadar gezilebiliyor.





FOTOĞRAFLARIN DOĞUŞU

Yılların birikimini, dünyamız gerçekleriyle pekiştiren Yasdıman; foto-pentürlerini digital art:’Dapp’ olarak yansıttığı sergisinde sunuyor. Binlerce fotoğraf arasında sergi için karelerin seçimde hür olamıyordu. Günün birinde bir dostu ile başka bir dosta ziyarete giderler. Sohbet, muhabbet derken binlerce karelik bu fotoğrafları birlikte sabırla elerler. Birbirinden ayrı güzellikteki bu görüş anlarını hem hisseder, hem de yaşayarak zevkle çalışırlar. Oldukça da zor bir eleme olur. Sanatçıya poz veren yaşadığı "anların" hangi birisini diğerinden ayırt edebilirdi ki.!



8 AYRI BÖLÜME AYIRDILAR.

Sonunda sergi için 3 bölümü seçebildiler. Sanatçının duygularını hissederek, fazla müdahale de etmeden onu anlatabilmesini sağlayıp sadeleştirdiler. 3 bölümün birbiriyle konuşabilmesi gerekiyordu.
Tıpkı 3 uyumlu ama farklı karakterlerin bir araya gelişi gibi…
1.bölümde; Sanatçı yıllardır dolaştığı sanat buluşmalarının ardından karelediği sanatçı dostlarının yapıtlarından detayları kendi yorumuyla bezemişti. Renkleri öyle yakalamıştı ki sanki tuvalin içinden çıkarılmış farklı resimler oluşturuldu
2.bölümde; aynı tabloların çalışma anında yere dökülmüş boyaların suya aksi içinde gözlemlediğimiz bize gösterilmek istenen farklı hayatlar veya sokaktan su birikintileri, cama yansımaların Sinan Yasdıman tarafından gösterilişi yer aldı.
3.bölümde ise; aslında sokakta dikkatimizi çekmeyen değersiz, atık ama bir o kadar da içimizden olan afişlerin içinde bulup sunduğu acı, duyarlılık, hüzün, kayıplarımız ve anılarımızdan parçalar bulunuyor. İşte bu noktalara değinirken aslında Yasdıman; yıllarını verdiği tecrübeyi de fotoğraflarında, tüm renklerinde gördüğünü tıpkı bir nakkaş gibi sunuyor.
Aslında sanatçı farklı 3 yaklaşımıyla aynı anda 3 kişisel sergisini de izletecek denli de sürprizlerle dolu. Sanatçı; Dünyayı ve ülkemizi gezerek çektiği fotoğraflarını Fethiye’deki atölyesinde resimleştiriyor.

Manşetler

TIF 2024’te turizmde hamle yılı: 2026 konuşulacak
Şekerci Cafer Erol, Londra’dan Avrupa’ya açıldı
Türkiye'de 7 günlük golf harcaması: 1.500-3 bin sterlin
Yörükler, UNESCO listesindeki Xanthos'ta bir araya geldi
Hasipoğlu ve Savaşan Asya Siyasi Partiler Konferansı’nda
'Dünyanın en güzel koyu'na marina izni!
Köy Enstitüsü öğretmeni annem, Cahide Altıntaş ile gururluyum
38 Avrupa ülkesi Çin'i vizesiz ziyaret edebilecek
Kapadokya'yı 10 ayda 1 milyon 322 bin 598 turist gezdi
Uludağ yoğun kar yağışıyla sezonu açıyor