Selçuk'ta golf sahasına tepki

EGE Çevre ve Kültür Platformu -EGEÇEP ile Efes Çevre ve Doğa Kültür Derneği -EFESÇED, Pamucak'ta golf sahası kurulmasını istemediklerini açıkladı.

İZMİR- EGE Çevre ve Kültür Platformu -EGEÇEP ile Efes Çevre ve Doğa Kültür Derneği -EFESÇED, Pamucak'ta golf sahası kurulmasını istemediklerini açıkladı.

Ortak bir açıklama yayınlayan EFESÇED Yönetim Kurulu Üyesi tekin karadağ ve EGEÇEP Dönem Sözcüsü Erhan İçöz ile EFESÇED Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Karadağ, Pamucak'ın SİT alanı olduğunu ve kesinlikle golf sahası yapılamayacağını ileri sürdü.

 

Pamucak SİT alanı

Ortak açıklamayı Selçuk İstasyon Meydanı'nda okuyan Ege Çevre ve Kültür Platformu Dönem Sözcüsü Erhan İçöz, Selçuk halkının Pamucak'a sahip çıkmasını isteyen Karadağ, su ve toprağın tükendiğini, tarım alanlarının katledildiğini öne sürdü.

Pamucak'ın SİT alanı olduğunu ve tek bir ağaç dahi kesilemeyeceğini kaydeden Karadağ "Çevre kirliliği ve küresel ısınmanın sonuçları ortadayken, Turizm Bakanlığı'nca Selçuk Pamucak bölgesinde yapılan 1/1000, 1/5000 ve 1/25.000'lik revizyon imar planlarında, yeşil alanlar, turizm kompleksleri, otellerin yanı sıra golf alanları belirlenirken, o bölgede 50 yıldır yaban arazileri tarım arazisine dönüştüren, bu arazileri imar ve ihya ederek emek veren insanların emeklerinin hiçe sayılması anlaşılır gibi değildir" dedi.

 

Pamucak halkın malı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Kuşadası'nın dışında, çok sayıda kişinin ücretsiz denize girebildiği tek yer olan Pamucak'ta revizyon imar planı değişikliği gerçekleştirmeye çalıştığını savunan Karadağ "Burada halktan kimse denize giremeyecektir. Oysa deniz ve kıyılar halkın anayasal hakkıdır. Bu plan sınırları içinde önerilen golf alanlarının bio-çeşitliliği tehdit etmesi gerek kullanılan gübre sebebiyle su kirliliğine yol açması, gerekse sulama amacıyla çok fazla suya gereksinim duyulması nedeniyle bölgenin çevresel değerlerine yönelik tehdit oluşturacaktır. Araştırmalara göre golf alanlarında normal bir tarım arazisinde kullanılanın altı katı kadar kimyasal gübre ve su kullanıldığı tespit edilmiştir. Bu nedenle golf alanları yakın gelecekte su sıkıntısı yaşanması beklenilen Selçuk için sorun oluşturabilecektir," dedi.

 

Bölge betonlaşacak

EGEÇEP Dönem Sözcüsü Erhan İçöz de söz konusu alanın betonlaşmasının önemli sorunlar oluşturacağını iddia etti.

İçöz "Bu alanın suyu tuzlu, buraya su nereden gelecek? Suların arıtılacağını söylüyorlar. O halde bu arıtma Selçuk ilçesi için yapılsın. Selçuklular ilçelerine ve Pamucak'a sahip çıksınlar," şeklinde konuştu.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler