Şelalenin buzuluna tırmanış

Erzincan'da Girlevik Şelalesi'nin buz tutmasına neden oldu. Dağcılar yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki buz sarkıtlarına tırmanış gerçekleştirdi.

ERZİNCAN- Anadolu Bölgesi'nde etkili olan dondurucu soğuklar, Erzincan'da Girlevik Şelalesi'nin buz tutmasına neden oldu. Dağcılar yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki buz sarkıtlarına tırmanış gerçekleştirdi.

 



Erzincan'a 30 kilometre uzaklıkta bulunan Çağlayan beldesindeki Girlevik Şelalesi, hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyretmesi sebebiyle buz tuttu. 65 metre yükseklikten akan Girlevik Şelalesi'ndeki sular, yaklaşık 20 metreye kadar ulaşan sarkıt ve dikit buzulların oluşmasına neden oldu. Şelalenin buz tutmuş halini fırsat bilen Erzincan Dağcılık ve Kayakcılık İhtisas Kulübü ve Erzincan Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyesi 8 sporcu, buzullara tırmanış gerçekleştirdi. Dağcılık ve Kayakcılık İhtisas Kulübü ile Erzincan Üniversitesi Dağcılık Kulübü Başkanı Öğretim Üyesi Yılmaz Ünal nezaretindeki 8 sporcunun tırmanışı, buz tutan şelaleyi görmek için bölgeye gelen vatandaşların meraklı bakışları altında yapıldı. Bütün güvenlik tedbirlerini alan dağcı sporcular, buzullardan gerçekleştirdikleri iniş esnasında Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açtı. Gün boyu dev buz sarkıtlarına tırmanış gerçekleştiren dağcılar, 20 metre yüksekliğindeki buza tırmanış esnasında küçük çapta tehlikeler atlattı. Tırmanış esnasında güvenliklerini alan dağcılar yaşadıkları tehlikeye aldırış etmeden tırmanışlarını sürdürdü.

 

Erzincan'ın doğa sporlarının hemen hemen bütün branşlarının yapıldığını ve buza tırmanışın Türkiye'de sadece Erzincan Girlevik Şelalesi'nde gerçekleştirildiğini ifade eden Öğretim Üyesi Yılmaz Ünal, "Her yıl Girlevik Şelalesi aşırı soğuklar sebebiyle buz tutarak, bu doğa harikası manzarayı ortaya çıkarıyor. Doğa sporları açısından Türkiye'de ender yapılan buzullara tırmanışı Erzincan'da büyük bir başarıyla gerçekleştiriyoruz. Bu spora meraklık olan dağcı sporcularımızı da böylesine güzel bir şelaleye tırmanış yapmalarını bekliyoruz." dedi.  

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler