Samsun Şahinkaya Kanyonu turizmin yeni cazibe merkezi oldu

Samsun'daki Vezirköprü ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Şahinkaya Kanyonu doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine doyumsuz bir manzara sunuyor

SAMSUN_ Samsun'daki Vezirköprü ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Şahinkaya Kanyonu doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine doyumsuz bir manzara sunuyor. Doğa tutkunlarının uğrak noktalarından biri olan ve 2024 yaz sezonunda 75 bin kişiyi ağırlayan kanyonda özellikle hafta sonlarında yoğunluk yaşanıyor.
Uzunluğu yaklaşık bin 500 metre, su derinliği ortalama 106 metre, yüksekliği ise ortalama 350 metre olan kanyon suları ve heybeti ile doğa tutkunlarına kucak açıyor. 2011 yılında turizm bölgesi ilan edilen kanyona ilgi her geçen yıl artarak sürüyor. Kanyonda özellikle hafta sonları yoğunluk yaşanıyor.

Sıcak havada serinleten gemi turları

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun rağbet gösterdiği Şahinkaya Kanyonu'nda Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gemi turları düzenleniyor. Gemi turlarıyla misafirler kanyonun güzelliklerini bambaşka açıdan görme fırsatı yakalıyor. Misafirlerin gemi turlarına ilgisi de yoğun oluyor. Yine misafirler Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kanyon Kafe'de çay ve kahve eşliğinde kanyonun doyumsuz güzelliğini seyredebiliyor.

Ziyaretçi sayısı her yıl artıyor

Samsun'un tüm güzelliklerinidünyaya tanıtmak için çalışmalarına devam edeceklerini belirten şehrin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Şahinkaya Kanyonu'muzda da bu yılın yaz döneminde binlerce ziyaretçimizi ağırladık. Samsun'umuzun en önemli turizm destinasyonlarından biri olan ve ülkemizin ikinci büyük su kanyonu olma özelliğini taşıyan Şahinkaya Kanyonu'na ilgi her geçen yıl daha da artıyor. Doğa tutkunu tüm ziyaretçilerimizi Şahinkaya Kanyonu başta olmak üzere Vezirköprü ilçemizi, tüm şehrimizi görmeye davet ediyorum" dedi.

Manşetler

Çeşme, Alaçatı’da “Müzecilik Zirvesi” yapılıyor
Türkiye için vize işlemleri normal devam edecek
Alaçatı'daki kaçak otele kimsenin gücü yetmiyor
İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali başlıyor
Bakan Ersoy: TÜRSAB'da kokuşmuş yapı var
Antalya Altın Portakal 60 yıl içinde üç defa yapılmadı
İsveçli müzik grubu 2 bin 200 yıllık antik tiyatroda konser verdi
Turistler yavru carettaların yumurtadan çıkışını izledi
Antik kentlerin buluşma noktası: Denizli,
Otel mutfaklarının lokomotifi nitelikli tarım uygulamaları