Şahenk otel işine giriyor

Hırvatistan'da peş peşe yat limanı satın alan Şahenk, otelcilikte de ülkenin en bilinen yatırımcılarından biri olacak gibi görünüyor.

ISTANBUL- Hizmet sektöründe adını duyuran Ferit Şahenk şimdi de yeni bir otel işine göz dikti Yeme içme sektöründe Türkiye'de yaptığı satın almalarla adından sıkça söz ettiren Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, Hırvatistan'ı adeta ikinci vatanı olarak belirledi.

lkedeki yatırımlarını 2014 yılı sonuna kadar 400 milyon euroya çıkaracağı konuşulan Şahenk'in Hırvatistan'daki yeni gözde sektörü ise turizm. Hırvatistan'da peş peşe yat limanı satın alan Şahenk, otelcilikte de ülkenin en bilinen yatırımcılarından biri olacak gibi görünüyor.

Para Dergisi’nden Mehtap Halıcı'nın haberine göre, Ferit Şahenk Hırvatistan'nın nostaljik yapılarından biri olan Hotel Ambasador'la yakından ilgileniyor. 1920'li yılların başında inşa edilen ve 8 bin 500 metrekare alanda hizmet veren otel, şu anda Hırvat Retoi şirketi tarafından işletiliyor. Eski Yugoslavya'nın en saygın otelleri arasında yer alan Hotel Ambasador, Split kentinin en eski turizm tesisi olarak biliniyor. Otelin ne kadarlık fiyata vitrine çıktığı ise bilinmiyor.

20 milyon euroya mal olması planlanan Hotel Sibenik'i de 2015 yılında açmaya hazırlanan Şahenk'in Zadar kentindeki eski Maraska oteliyle de ilgilendiği biliniyor. Doğuş Grubu şirketlerinden D-Marin 2012 yılında Hırvatistan'daki üç marinayı bünyesine katmış, 21 marinayla Akdeniz çanağının en önemli şirketlerinden Hırvat Adriatic Croatia International Group'un (ACI) yüzde 7'sini almıştı.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler