Safari turcuları sezonu 1 Mayıs'ta açıyor

Manavgat'ta yıllık 20 bin ATV quad,8 bin jeep ve 3 bin Alman ve Avrupalı turist at safari turuna çıkıyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya- 
Manavgat'ta ATV quad jeep ve jeep safari turlarının 1 Mayıs'ta başlayacağı belirtildi. Manavgat'ta yıllık 20 bin ATV quad,8 bin jeep ve 3 bin Alman ve Avrupalı turist at safari turuna çıkıyor.
Sorgun Çamlığı,Seleukeia Antik Kent, Titreyengöl ve  antalya'ya tatile gelen turistlerin alternatif turizm kapsamında farklı aktivitelere katıldığı turizm destinasyonu Manavgat-Side'de turistler, farklı tatilini yapıyor,

 Manavgat  Beşkonak Köprülü Kanyonda, kano, rafting su sporu, Tazı Kanyonu'nda doğa yürüyüşü, Selge Antik Kent içinde bulunan Zerk(Altınkaya) köyü köylüleri ile köy kahvesinde yaşama katılıyorlar.
Köprülü Kanyon da jeep safari turu, Manavgat- Oymapınarda Lyrbe Antik Kenti ve ormanlık alanlarda jeep safari turu ise turistlerin en çok tercih ettiği etkinlikler oluyor.

Es Es Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün, ATVquad, jeep safari  turlarında sezonu 1 Mayıs'ta açacaklarını söyledi. Geçen yıl safari turlarında çok güzel bir sezon geçirdiklerini belirten Levent Akgün, ''Geçen yıl safari turlarında başat millet Alman, İngiliz ve İskandinavyalı turistler oldu. '' dedi

 Oymapınar Barajı Green Kanyon'da bot turu, Avrupalı turistlerin bisiklet kiralayarak Manavgat-Oymapınar ile İbradı ilçesi Ürünlü köyü arası pedal çevirerek dünyaca ünlü du içinde bulunan Altınbeşik Mağarasını görme turu, İbradı'da Ormana Mahallesi'nde bulunan Eynif Ovasında  vahşi doğada yaşayan yılkı atları ile Başlar Mahallesi   vahşi doğada yaşayan gıcık yoz inekleri fotoğraflamak için jeep safari turu, Manavgat Aksaz ve Beydiğin köylerinden çıkarak 15 gün yolda çadır kurarak  Konya Seydişehir'e kadar at safari turuna katılma yer alıyor. Bu turlardan en ilginci olan ise ATV Quat safari turu , Rus, Alman , İskandinav, Orta, Batı ve Doğu Avrupalı, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT)  ve Baltık ülke birlikte tura katılmaktan  en keyif aldıkları turlar arasında yer alıyor. Manavgat-Oymapınar arasında ormanlık alanlarda ATV Quat   turuna katılan turistler çamura batma, su içinden geçme  ve köy toprağı tozunda toz yutmayı ve saçının başının toz olmasından keyif alıyorlar. Avrupalı turistleri doğada araba kullanma korkusunu yenmek için çoğu zaman turlara çocuklarını da götürüyor. Es Es Turizm Seyahat Acentesi İşletme Sahibi Levent Akgün,'' Antalya'ya tatile gelen turistler alternatif turizm etkinlikleri kapsamında farklı aktivitelerde bulunduğu tek destinasyon Manavgat .ATV quat turlarına katılan turist eşler sulu alanlar, çamurlu alanlar ve tozlu yollardan geçerek saçının ağzının yüzünün toz olmasından rahatsız olmuyor. Her tarafının toz olmasından motordan toz çıkmasından memnun oluyorlar. Geçmiş yıllarda Avrupa ülkelerinden Alman, Hollandalı, Norveçli ve Belçikalı ve Rus çiftler balayına geldikleri Manavgat'ta  bazı gelin ve damat  gelinlik ve damatlığı ile   tozlar arasında ATVquad turuna çıkıyor. Safari turlarında turistler saçının başının toz olması  ailecek keyif alıyorlar. '' dedi. 

        Anex Turizm seyahat Acentesi Rus turist Rehberi Ramazan Kadirova, Antalya'ya tatile gelen Rus turistlerin en çok sevdikleri aktivitelerin başında  Green Kanyon'da bot turu, Beşkonak Köprülü Kanyonda kano ve rafting, jeep safari turu   ile  ATVquad turları olduğunu söyledi. 

Manşetler

Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor
Ünlü hamburger devi BurgerFi iflas bayrağını çekti