Sabiha Gökçen, Havalimanı 'En Teknolojik Marka' seçildi

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı İstanbul Sabiha Gökçen (İSG), Tech Brands Turkey’de “Havalimanı’nda En Teknolojik Marka” ödülüne layık görüldü.

İSTANBUL- Sabiha Gökçen Havalimanı, Türkiye’nin en teknolojik markalarını ödüllendiren Tech Brands Turkey’de tüketici oylarıyla “Havalimanı’nda En Teknolojik Marka” seçildi.

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı İstanbul Sabiha Gökçen (İSG), Tech Brands Turkey’de “Havalimanı’nda En Teknolojik Marka” ödülüne layık görüldü. Sunduğu hizmet ve teknoloji altyapısını yolcu memnuniyeti için sürekli geliştiren ISG, havalimanı kategorisinde tüketiciler tarafından lider marka seçildi.

NielsenIQ Türkiye ve Pazarlamasyon iş birliği ile gerçekleştirilen ve Türkiye’deki markaların teknoloji alanındaki tüketici marka algısını araştıran ödül programı Tech Brands Turkey, beyaz eşyadan sigortaya, hava yolundan akaryakıta kadar 41 farklı sektörde, açık uçlu sorularla Türkiye genelindeki tüketici kitlesinin vermiş olduğu yanıtlar baz alınarak hazırlanan raporun sonucunda, sıralamaya giren markaları ödüllendiriyor.

Araştırmada yer alan halk jürisi, her kategori için düşündükleri markayı, herhangi bir hatırlatma veya yönlendirme olmadan spontane şekilde cevaplıyor.

Teknolojik çözümlerle maksimum yolcu memnuniyeti

ISG, uçuş takibinden avantajlı kampanyalara kadar, konforlu ve keyifli bir yolculuk için ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri mobil uygulama ile yolcularına sunuyor. Yolcuların biniş kartları olmadan sadece yeni çipli kimlik kartlarıyla uçuşlarına hızlı ve kolayca gitmesine imkân veren sistemi de hayata geçiren Sabiha Gökçen, kimlik kartıyla boarding, bagaj etiketini üretme ve yapıştırıp bagaj sistemine teslim etme fırsatı da sunuyor.

Yapay zekâ destekli görüntü işleme sistemi ile giriş, güvenlik geçiş, pasaport kontrol süreçleri ve yolcuların bekleme süreleri ölçülerek yolcu hareketinin takip edildiği Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu trafiğini hızlandırıyor.

Türkiye’nin İSG ile tanıştığı bir diğer yenilik olan e-pasaport uygulaması ile 18 yaşını geçmiş Türk vatandaşları çipli pasaportunu e-pasaport bankolarına okutup biyometrik sistem sayesinde parmak izlerini ve yüzlerini taratarak saniyeler içerisinde pasaport işlemlerini tamamlıyor.

İSG’de ayrıca blockchain altyapısı kullanılarak paydaşlara hızlı ve doğru bir şekilde bilgi akışı sağlanıyor.

Berk Albayrak: ‘Üstün hizmet kalitemizin en değerli göstergesi’

Havacılıktaki başarılarını yeni bir ödül ile taçlandırdıklarını ifade eden Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’su Berk Albayrak, “Gayretlerimizin bizzat yolcular tarafından takdir edilmesi gurur verici. Yolcularımızın memnuniyetini artırmak, eksiksiz ve kesintisiz hizmet sunmak için tüm ekip arkadaşlarımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu memnuniyetin dile getirilmesi, havalimanı alanında lider marka görülmek bizim için en büyük ödül ve üstün hizmet kalitemizin en değerli göstergesi” dedi.

Manşetler

British Museum'a şimdiye kadarki en değerli bağışı yapıldı
THY transit yolcularını İstanbul'da ücretsiz gezdiriyor
Antalya’nın 25 yıl sonraki iklim krizi 'Kıyamet' filminde
Esas Holding'ten Pegasus'ta hisse satışı
THY, AJet'in sermayesini 15 milyar lira artırdı
Sabiha Gökçen CEO'su Alp Er Tunga Ersoy istifa etti
Asya-Pasifik Bölgesi’nde en başarılı kadın girişimci seçildi
Karadeniz’de 20 bin mersin balığı çiple izleniyor
İş Bankası ilk turizm şubesini Antalya’da açtı
Suudi Arabistan turizme 500 milyar dolar akıtacak