LONDRA- Dünyanın en saygın ekonomi-politika gazetesi olan İngiliz Financial Times"ın ilk kez bu yıl hazırladığı Dünyanın Zirvedeki 50 İş Kadını listesinde, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 5"inci sırada gösterildi.
SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı; Financial Times"ın açıkladığı Dünyanın Zirvedeki 50 İş Kadını listesine Pepsi Co. Başkanı Indra Nooyi, Avon yöneticisi Andrea Jung, Areva yöneticisi Anne Lauvergeon ve Kraft Foods yöneticisi Irene Rosenfeld"ın ardından 5"inci sıradan girdi. Financial Times; bankacılıktan gıdaya, perakendeden lastik üretimine kadar birçok alanda faaliyet gösteren Sabancı Grubu"nun başındaki Güler Sabancı"yı "finans kraliçesi" diye tanımladı.
15.3 milyar dolar ciro
2004 yılında, Güler Sabancı"nın amcasının vefatının ardından holdingde Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildiğini yazan gazete; Geçmişine bakıldığında, şirket küçük bir pamuk üretim işletmesiyken bugün Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Güney ve Kuzey Amerika"da faaliyet gösteren milyar dolarlık bir holdinge dönüştü. 2008 yılındaki konsolide gelirleri 15.3 milyar dolar ifadelerini kullandı.
Financial Times, çalışma stratejilerine yer verdiği Güler Sabancı"yı; stratejik karar alma süreçlerinde, işletme okullarında fikir üretmek, stratejilerdeki hataları ortaya çıkarıp düzeltme yollarını bulmak için kullanılan "arama konferansı" yöntemine başvuran bir yönetici olarak tanımladı. Gazete, Sabancı"yı anlatmaya şöyle devam etti:
Cinsiyete bakmayın
Güler Sabancı, başarılı olmak isteyen yöneticilere şu tavsiyede bulunuyor: "Ne yaptığınız kadar kimlerle yaptığınız da önemli". Türkiye"de kadınların geri planda tutulduğuna yönelik görüşlere ilişkin ise "İş dünyasında cinsiyet sorunu sadece benim ülkemde değil tüm dünyada var. Eğer cinsiyet yerine sonuçlara, amaçlara, projelere ve başarılara odaklanırsak, bunun
daha az sorun olduğunu göreceğiz" açıklamasını yapıyor.
İşinizi ciddiye alın
FİNANCIAL Times, Güler Sabancı ile ilgili tanıtım yazısında, Sabancı"nın kariyerlerinde yükselmek isteyen yöneticiler için dile getirdiği şu tavsiyelere yer verdi: Öncelikle, mentorlarınız olsun. İkincisi, mentorlarınızın ne istediğinizi anlamanızda yardımcı olmalarını sağlayın. Ve üçüncüsü de ödüller ve ünvanlara odaklanarak çalışmayın. Yaptığınız işten keyif almanız için, yaptığınız işe odaklanmalısınız. Yaptığınız işi, kendinizden daha ciddiye alın.