Rusya pazarında 2008 vizyonu

Rusya pazarında faaliyet gösteren Turizmciler, Moskova'da bir araya gelerek Rusya-Türkiye turizminde 2008 sezonunu değerlendirdi.

MOSKOVA- Rusya pazarında faaliyet gösteren Turizmciler, Moskova'da bir araya gelerek Rusya-Türkiye turizminde 2008 sezonunu değerlendirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı toplantıda, pazarın geliştirilmesini sağlamak üzere neler yapılması gerektiği görüşüldü.

Moskova'da gerçekleştirilen "Rusya-Türkiye Turizminde 2008 Sezonu Değerlendirmeleri" adlı toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısını yılda 10 milyona çıkarmak üzere çalışmtıklarını anlattı ve "140 milyon Rusun birçoğunun daha pasaportu yok, pasaport sayısı arttıkça Türkiye'ye gelen turist sayısı da artacak. Türkiye turizmde ciddi anlamda atağa geçerek gelecek yıllarda dünyanın en çok turist çeken beşinci ülkesi olacak." dedi.

 

TÜROFED BAŞKANI BARUT

Toplantıda söz alan TÜROFED Başkanı Ahmet Barut ise Türk otelcilerin verdikleri hizmetle Rusların gönüllerini fethettiğini ifade etti.

Barut "Türkiye'ye 2,2 milyon Rus turist gönderen tur operatörlerine 2007 yüksek Türkiye performansından dolayı teşekkür ederim. Biz turizmde Ruslarla beraber büyümek istiyoruz, hizmet ve ürünü beraber oluşturmak istiyoruz. Ruslarla beraber, Ruslar için hizmet etmek istiyoruz, tesislerimizde hizmet kalitesini artırmak için Rus personel çalıştırıyor, onları eğitiyoruz. Bunlar olurken pazarda maalesef bazı tesisleri abartılı slogan ve tanıtımlar kullanarak sunanlar var; yanlış anlamalar, şişirilmiş beklentileri beraberinde getiriyor. Türk otellerinin Ruslara sunduğu hizmet-fiyat dengesi makuldur. Pazarın dürüst bir anlayış içinde gelişmesini, hem karşılıklı müşterilerimiz hem de iki ülkenin turizm sektörü için istiyoruz." dedi.

 

ULAŞIM İYİLEŞTİRİLMELİ

Türk Kökenli tur operatörü Turtess'in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ak ise Türkiye ile Moskova arasındaki ulaşımın iyileştirilmesi için çaba sarfedilmesi gerektiğini bildirdi.

Kayı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü de ulaşım için yeni modeller üzerinde çalışıldığını ve Rusya ile Türkiye arasında gelişecek trafiğin tahminlerin üstünde gerçekleşeceğini bildirdi.

 

OTİ Grup Başkanı Ayhan Bektaş da 2010 yılından itibaren Rusya'dan Türkiye'ye gidecek yolcunun 3,5 milyona ulaşmasını beklediklerini ancak sürdürülebilir bir fiyat politikası için önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği -AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır da Türkiye'nin Rusya pazarında tanıtımının dört aya sıkıştırılmamasını, yıl boyuca devam etmesini istedi.

 

TUROB BAŞKANI TİMUR BAYINDIR
TUROB Başkanı Timur Bayındır da konuyla ilgili olarak Türkiye'de kış turizminin Rus turist için cazip hale getirilmesini önerdi.

Avrupa - Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner de toplantıda, iki büyük ülke olan Rusya ve Türkiye'nin turizm sektöründe birbirlerine son derece ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Türkiye olamadan Rusya'da turizm anlayışının gelişmeyeceğini öne süren Baraner, Rusya olmadan da Türkiye'deki turizm yatırımlarında vizyon geliştirilemeyeceğini kaydetti.

Konuşmasında dikkatleri Rusya'nın büyük bir pazar olduğuna çeken Baraner, şunları ifade etti:

 

TURİZM GELİŞTİRME KOMİSYONU KURULMALI

"Bu pazarı sezonluk tesadüf, iddia ve tahminlere bırakamayız. İvedi olarak bir Rus-Türk turizm geliştirme komisyonu kurup iki komşu ülke arasında turizm sektörünün tüm katmanlarıyla kurumsal ve sağlıklı büyümesini sağlamalıyız. Turizm Rusya ile çok daha büyüyecek, ihracatımızın vitrini olacaktır. Ortak markalar yaratarak dünya pazarlarında yer kapabiliriz."

 

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler