Rusların, Antalya'da kişi başı tatil harcaması 669 dolar

Natalia Baranov, 2011 yılında temmuz, ağustos, ve eylül aylarında Antalya'ya gelen Rus turist sayısında bir önceki yıla göre yüzde 146 artış olduğunu söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Rus  Mobaly Turizm Seyahat Acentesi  Müdürü Natalia Baranov, 2011 yılında temmuz, ağustos, ve eylül aylarında Antalya'ya gelen Rus turist sayısında bir önceki yıla göre yüzde 146 artış olduğunu söyledi. Rusların geçen yıl olduğu gibi bu senede dünyada tatil tercihinin Türkiye'de Antalya olduğunu belirten Natalia Baronov, Orta gelir grubuna sahip Rusların birinci sırada tatil tercihi Antalya ve Muğla. Üst gelir grubuna ait Ruslar genelde İspanya, ABD Miami, Florida ,  Hindistan, Fransa, Portekiz, İtalya, Bali, Maldivler,  Yunanistan, Karayipler ve Mısır olduğunu kaydetti. 2021 yılında Türkiye'ye gelen turistlerin yüzde 78'ni yurtdışından 46 ülkeden yabancı ülke vatandaşları olduğuna gelen yabancı turistler yüzde 78'nin  yüzde  32 sini Ruslar olduğunun altını çizdi. Rusların tatil yapmada birinci sırada Antalya, yerleşimde ise Alanya, Kemer, Muratpaşa ve Manavgat Side, Kundu, Konyaaltı ile Mersin'in Silifke ilçesi Taşucu Mahallesi, Susanoğlu, Erdemli ve Mersin Merkez olduğunu ifade etti. 

 Natalia Baranov, '' Rus turistlerin gecelik ortalaması 62 dolar. Rusların Antalya'da tatil yapması bir tutku. Ruslar, bir İspanyol, bir Portekiz  ve Fransa daki  Herşey Dahil  Sistemine göre Antalya'daki otellerin  sundukları imkanlar daha fazla . Antalya daki otellerin Her Şey Dahil konsepti ve konforu İspanya, Yunanistan , İtalya, Fransa Daki  otellere göre daha imkanlar sunduğu için Rusların ölmeden en az bir defa Antalya'da tatil yapmak. Rusların tatil harcaması 669 dolar.'' diye konuştu.

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası