Restoranı tanıtmak için uçak kanadında zeybek oynadılar

Restorana dönüştürülen ’Airbus A-300’ tipi uçağın kanatlarında, kültür turizmini hareketlendirmek için halk oyunları ekibinin sunduğu zeybek gösterisi renkli görüntüler oluşturdu.

FETHIYE- Muğla’da, uçuş ömrünü tamamlayınca İstanbul’dan parçalara ayrılarak getirilip, restorana dönüştürülen ’Airbus A-300’ tipi uçağın kanatlarında, kültür turizmini hareketlendirmek için halk oyunları ekibinin sunduğu zeybek gösterisi renkli görüntüler oluşturdu.

Muğla’da, uçuş ömrünü tamamlayınca İstanbul’dan parçalara ayrılarak getirilip, restorana dönüştürülen ’Airbus A-300’ tipi uçağın kanatlarında, kültür turizmini hareketlendirmek için halk oyunları ekibinin sunduğu zeybek gösterisi renkli görüntüler oluşturdu.




İş insanı Cemal Işıldak (59) ve kardeşi Nurettin Işıldak (57), Muğla’da turizme katkı sağlamak için yaklaşık 4 yıl önce uçuş ömrünü tamamlayan 1985 model, 380 yolcu kapasiteli ve 100 ton ağırlığındaki Airbus A300 tipi uçağı satın aldı. Uçak, İstanbul’dan 7 parçaya ayrılarak Muğla’nın Ula ilçesi kırsal Kızılyaka Mahallesi’ne getirildi.


Uçak, Muğla-Fethiye yoluna 10 metre mesafedeki 25 bin metrekarelik arazide, geçen ekim ayında, 4 teknisyen ve 15 işçi tarafından tekrar birleştirilip, restorana dönüştürüldü. Yaklaşık 100 ton ağırlığında olan, içi ve kanatları masa ile sandalyelerle donatılan uçakta Ege ile Karadeniz mutfağından yemeklerin sunulup, kahvaltı verilmeye başladı. Ayrıca, restoranın altında kalan arazi ise yaz aylarında restoran olarak kullanılıyor.

Manşetler

Antalya Turizm Fuarı’nda Kemer turizmi farklı tanıtıldı
Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
Antalya bisiklet turizminde cazibe merkezi haline gelecek
Hollanda ünlü kalp cerrahi Türk’ü 100 yaşında kaybetti
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak