Restoran içine otel modası

Ziya Şark, bu kez restoran tarihinde bir ilke imza attı. Otellerin restoran bölümleri bildik bir uygulama. Ziya Şark restoran içinde otel açtı.

İSTANBUL- İstanbul'da "lezzet zincirleri" bulunan Ziya Şark, bu kez restoran tarihinde bir ilke imza attı. Otellerin restoran bölümleri bildik bir uygulama. Ziya Şark restoran içinde otel açtı.

 



Üçü bir arada: Saray, Otel ve Restoran

Ziya Şark Sofrası’nın, 2007 yılı içerisinde açtığı Esenyurt Şubesinin ardından bu kez Esenlerdeki Tekstilkent-Giyimkentin içerisinde Esenler Belediyesi Çamlık Korusunda açılan Ziya Lale Sarayı ile şube sayısı 10’a ulaştı.

Ziya Şark Sofrası’nın konseptine yeni eklediği Ziya Lale Sarayı, isminden de anlaşılacağı üzere farklı çağrışımlar yapıyor. Buraya Lale Sarayı denmesinin özel bir nedeni var. Daha kapıdan içeri girer girmez sizi lale motifleriyle süslü tavanlar, duvarlar ve avizeler karşılıyor. Bu işlemeler Ziya Şark Sofrası’nın aynı zamanda kültür danışmanlığını yapan Nakkaşe Nurten Albayrak ve ekibi tarafından duvarlardan avizelere varıncaya kadar özenle işlenmiş.

 

Sadece girişte sizi karşılayan muazzam avizenin işlenmesi 15 gün sürmüş. Binanın her tarafına işlenen laleler sıradan tarzın dışında geleneksel Osmanlı lale motifleri içeriyor. Tavan süslemeleri altın varak dönemine uygun olarak yapılmış. Hem gözünüze hem de ruhunuza hitap eden çalışmanın devamında sandalye ve perdelerin kumaşları özel olarak dokunup içerisine lale motifleri işlenmiş.

 



20 BİN LALE MOTİFİ

Duvar süslemeleri ise hattatların, tezhipçilerin, minyatür ve ebru sanatçılarının eserlerini bünyesinde taşıyıp sanatın ve saray havasının bütün güzelliğini ve ihtişamını yansıtıyor. Bu süslemeler içerisinde levhalar, padişah fermanları, saraylı kaftanlar ve 19. yüzyıla ait pek çok eser bulunuyor.

 

Lale Sarayına toplamda 20 bin adet lale motifi işlenmiş olup, geleneksel Türk el sanatlarının bütün güzellikleri büyük bir özen ve itina ile sarayın her tarafına yayılmış.

 



Türkiye’de bir ilk: Restoranın içerisinde otel odalar

Ziya Şark Sofrası lale sarayında oluşturulan yeni bir tarz ile bir ilke de imza atılmış oldu. Bugüne kadar hep otellerde görmeye alıştığımız restoranların tam tersine, “Ziya Lale Sarayı”nın içerisinde oluşturulan ve sahiplerinin adına “Altın Daire” dedikleri çok özel süit odalarla otel odaları restoranın içerisine taşınmış oldu.

 



İş adamlarına, bürokratlara, sürekli seyahat eden ve hem yemekte hem de kalacağı odada kaliteyi arayanlara özel olarak hazırlanan süit odada kalan kişi dilediği gibi yemekten önce dinlenip uyuyabilecek, isterse duşunu alacak, traş olacak ve sonra çıkıp restoranda yemeğini yiyebilecek.

 

Restoranın içerisinde yer alan bu odaya “Altın Daire” denmesinin ise özel bir sebebi var. Bu odanın içerisinde yer alan mobilyalardan, tavana varana kadar her şey altın işlemeli. Lale motifleri ve altının o özel rengi bir araya gelince odaya bir padişah odası havası gelmiş. Odadaki yatağın örtülerinden, çarşaflarına varana kadar her şey çok özel.

 



Yatağı görünce bu yatakta bir padişah mı yatacak acaba diye düşünmeden edemiyorsunuz. Daha önceleri misafirlerinizi ağırladığınız, iş ve aile toplantılarınızı yaptığınız ve Ziya’nın konsepti içinde görmeye alışık olduğumuz altın odaların yanında yeni bir konsept olarak karşımıza çıkan altın dairelerde çok ses getirecek. Şimdilerde özenle hazırlanmış ve saray havasının her köşesine işlendiği bu özel oda, özel misafirlerini bekliyor.

 



Lale Sarayı kültürel faaliyetlere de ev sahipliği yapacak

 

Ziya Lale Sarayı ile hedeflenen bir diğer önemli konu ise laleyle ve tarihle ilgili olan her kültürel faaliyetin içinde yer almak ve ev sahipliği yapmak. Sergiler, söyleşiler, konferanslar vb konularda akla gelen ilk yer olmak ve tüm bu organizasyonları lale sarayına taşıyarak İstanbul’a yepyeni bir kültür faaliyet merkezi kazandırmak bunun yanında gelebilecek tüm misafirleri ve gurupları restoranda özenle ağırlamak.

 

Her tür toplantı için son derece uygun olan ve 5 ayrı salondan oluşan lale sarayında yemekli iş toplantıları, grup ve aile yemekleri, nişan, düğün, sünnet organizasyonları ve çeşitli kutlamalarda yapılabiliyor. Şubenin içerisinde buna uygun olarak kurulmuş özel bir ses sistemi mevcut. Bunların yanı sıra kablosuz internet bağlantısı, plazma TV ve sunum yapma gibi imkânlarda bulunuyor.

 



RAMAZAN BİNGÖL: İŞADAMLARINA İMKAN SUNDUK

"Restoran İşletmeciliği" isimli bir kitabı bulunan Ziya Şark Sofrası'nın sahibi Ramazan Bingöl, restoran içinde otel açılması fikrini anlatırken şunları söyledi:

 

"Ziya Lale Sarayı, daha çok iş dünyasına hizmet verecek bir mekan olarak tasarlandı. İşadamları burada toplantı yaptıkları zaman, kimi zaman dinlenme ihtiyacı hissedecek. Belki kıyafet değiştirme gereği duyacak. Belki gelen misafirine bu hizmeti sunmak isteyecek. Restoran içinde otel fikri yalnız Türkiye'de değil, bizim araştırmalarımıza göre, dünyada da yeni bir uygulama. 1990'ların başında mutfağını müşterilerine açan Ziya Şark, şimdi de böyle bir ilke imza atıyor."

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler