Prof. Dr. Metin Sözen'e ödül

Çevre ve Kültür Değerlerini Korumu ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'e ödülünü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi.

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanlığı 2007 Kültür ve Sanat Ödülü'nü almaya hak kazanan Çevre ve Kültür Değerlerini Korumu ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'e ödülünü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi.

2007 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü, Resim Heykel Müzesi'nde düzenlenen tören ile ÇEKÜL Başkanı, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'e verildi. Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Köksal Toptan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve çok sayıda davetli katıldı.

Metin Sözen, üzerinde yıldız motifli küre bulunan ödülünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden aldı.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında Sözen'i tebrik ederek, "Bu vesile ile bir bilincin oluşacağına inanıyorum. Bu bilinç tarihi eserlere sahip çıkma, bu konuda büyük bir şuurun oluşması." dedi.

Gül, yeni yerleşim yerleri kurulurken estetik ve zerafetin bulunduğu yeni bir akımın başlayacağını umud ettiğini ifade etti.

Metin Sözen ise konuşmasında, "Türkiye Anayasası'nı ciddi ve doğru yazacaksak, 1. maddede (bir kültür ülkesi) denmesi gerekiyor." diye konuştu.

Sözen, bu toprakların altındaki ve üstündeki eserlerin diri kalması, bilimsel verilere göre onarılması ve yaşatılması için gerekli yasal düzenlemelerin de yapılmasını istedi.

Kültür ve Sanat Ödülü'nün 2007 yılında 'sanat tarihi' alanında verilmesi kararlaştırılmıştı.

 

Manşetler

WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler
Taş Devri'ne ait şaşırtıcı ritüellerin izleri bulundu