PepsiCo Türkiye Suadiye Üretim'e Çevre Lisansı verildi

PepsiCo Suadiye üretim tesisi, Biyometanizasyon Çevre Lisansını alan Türkiye’deki ilk Gıda Fabrikası oldu

İSTANBUL-  PepsiCo Türkiye, Suadiye üretim tesisi ile, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan biyometanizasyon çevre lisansını alan Türkiye’deki ilk gıda işletmesi oldu. Böylece dışarıdan organik atık alarak enerji üretimi yapmaya hak kazandı.

20 Aralık 2018, İstanbul-Faaliyet gösterdiği tüm bölgelerde çevresel ve toplumsal sürdürülebilirlik konularında çalışmalar yapan PepsiCo Türkiye, uzun vadede sürdürülebilir büyümeyi sağlayacak strateji ve politikaları işine entegre etmek olarak tanımladığı “Fayda Gözeten Performans” vizyonu çerçevesinde Türkiye’de yürüttüğü çalışmalara bir yenisini ekledi. 1995 yılından bu yana faaliyetine devam eden PepsiCo Suadiye Fabrikası; 2007 yılından bu yana gerçekleştirdiği, üretimden çıkan organik atıkların işlenerek enerji üretilmesi çalışmasını bir adım öteye taşıyarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığı lisansla dışarıdan organik atık alıp enerji üretimi yapacak.

Organik atıklardan organomineral gübre

Organik atıkların biyokimyasal reaksiyonlarla biyogaz ve fermente ürüne dönüşme süreci anlamına gelen “Biyometanizasyon” çalışmaları Suadiye Fabrikası’nda 10 yılı aşkın süredir devam ediyor. 26.000 m2 kapalı alana sahip olan üretim tesisinde, yılda toplam 24.480 ton patates ve 4.244 ton mısır işleniyor. Türkiye’deki PepsiCo fabrikaları arasında ilk kez Suadiye fabrikası bünyesinde kurulan Organik Atık Tesisi sayesinde fabrika, 2012 yılından beri sıfır atıkla çalışıyor.

2014 yılından itibaren üretimden kaynaklı organik atıklar, yine Suadiye Fabrikası Organik Atık Tesisi’nde 4200 m3 ıslak hacimli Anaerobik Reaktörlerde işleniyor. Enerji üretiminde değerlendirildikten sonra kalan atıktan ise PepsiCo’nun patates üretim alanlarında kullanılmak üzere Organomineral Gübre “Naturalis” üretiliyor. Naturalis ile gübre üretiminde kullanılan kimyasal %40 oranında azaltılırken, toprağa karışacak kimyasal miktarı ise minimum seviyeye indiriliyor. Böylece “Sıfır atık” hedefine ulaşırken işlemden kaynaklı CO2 salınımı da %11,5 oranında azaltılıyor.

****

PepsiCo Hakkında:

PepsiCo ürünleri, dünyanın dört bir yanındaki 200’den fazla ülke ve bölgede, tüketicilerimiz tarafından günde bir milyar kez, beğeniyle tüketiliyor. PepsiCo; Frito Lay, Gatorade, Pepsi Cola, Quaker ve Tropicana şirketlerinin sunduğunu yiyecek ve içecek portföyü ile 2017 yılında 63 milyar dolar üzerinde net gelir elde etti. PepsiCo’nun geniş yiyecek ve içecek ürün portföyü, her biri yıllık 1 milyar doları aşan perakende satışına sahip 22 ayrı markanın dâhil olduğu yüzlerce yiyecek ve içecek ürününü kapsıyor.

PepsiCo’nun Fayda Gözeten Performans vizyonunun kalbinde, şirketimizin başarısının ayrılmaz bir şekilde sürdürülebilir bir dünya ile bağlantılı olduğuna dair temel inancımız yer alıyor. PepsiCo’nun toplum ve paydaşlarımız için uzun vadeli değer yaratan başarılı bir küresel şirket olarak faaliyet göstermesinin, satışa sunduğumuz ürün portföyümüzü sürekli geliştirmemiz, dünyayı korumak üzere operasyonlarımıza yön veren sorumluluk anlayışımız ve dünya genelinde insanları güçlendirmemiz ile mümkün olduğuna inanıyoruz. Daha fazla bilgi için lütfen sitemizi ziyaret edin: www.pepsico.com.tr

Manşetler

Mövenpick Bursa, İncili Gastronomi Ödülü’nün sahibi oldu
EasyJetwash, marka anlaşmazlığında ödemeyi kabul etti
İspanya'dan bütçe havayollarına 179 milyon avro para cezası
British Museum'a şimdiye kadarki en değerli bağışı yapıldı
THY transit yolcularını İstanbul'da ücretsiz gezdiriyor
Antalya’nın 25 yıl sonraki iklim krizi 'Kıyamet' filminde
Esas Holding'ten Pegasus'ta hisse satışı
THY, AJet'in sermayesini 15 milyar lira artırdı
Sabiha Gökçen CEO'su Alp Er Tunga Ersoy istifa etti
Asya-Pasifik Bölgesi’nde en başarılı kadın girişimci seçildi