Pegasus Hava Yolları'nda yeni liderlik değişti

Pegasus Hava Yolları’nda Mehmet T. Nane ve Güliz Öztürk, 1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren resmi olarak yeni rollerine başlıyor

UĞUR ONUR URHAN-TÜRKİYE TURİZM

İSTANBUL - 2016 yılından bu yana Pegasus Hava Yolları CEO'su olarak görev yapmakta olan Mehmet T. Nane, 31 Mart 2022 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Yönetim Kurulu kararı ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine seçildi.

2010 yılından bu yana şirketin CCO'su olarak görev yapan Güliz Öztürk, CEO olarak Mehmet T. Nane'nin yerini alacak. Mehmet T. Nane ve Güliz Öztürk, 1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren resmi olarak yeni rollerine başlayacaklar.

Mehmet T. Nane, “2016 yılında aldığım CEO bayrağını, uzun yıllardır Pegasus'un büyüme ve gelişmesinde önemli katkıları olan Güliz Öztürk'e devrediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Pegasus'un bayrağını göklerde pırıl pırıl dalgalandırmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bu atama, Güliz Öztürk'ün Türk sivil havacılık tarihinde bir havayolunun ilk kadın CEO'su olması açısından da büyük değer ve önem taşıyor…”

“Havacılık sektörü pandemi nedeniyle hem yurt içinde hem de küresel olarak çok zorlu bir süreçten geçti. Türkiye Özel Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanlığı görevimi sürdürdüğüm ve görevim kapsamında IATA Haziran ayında başlayacak olan Yönetim Kurulu Başkanlığı, sivil havacılık sektörünün sürdürülebilir kalkınması için mücadele edecek; Pegasus Hava Yolları'ndaki yeni görevimde, Türk sivil havacılığının dünyada yükselen bir yıldız olarak konumunu güçlendirmek ve sağlam adımlarla ilerlerken şirketimizin büyümesine destek olmak için yorulmadan çalışmaya devam edeceğim."

Livestream Invitation

Join SKAL International World President Burcin Turkkan in a Q&A on Tuesday at 2.00 pm EST.

Click here to register

Güliz Öztürk, “Mehmet T. Nane'den bayrağı almaktan onur duyuyorum. Olarak Pegasus Havayolları2016 yılından bu yana öncülüğünde birçok ilke imza atmış, öncü projelere imza atmış, uluslararası arenada ülkemizi birçok kez gururlandırmış bulunmaktayız. Tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte şirketimizi daha ileriye taşımak ve başarılarını taçlandırmak için yorulmadan çalışacağız. İki önemli alana yatırım yapmak, başarımızın mimarı olmaya devam edecek: teknoloji ve insan. Türkiye'nin dijital havayolu şirketi olarak, misafir deneyimi odaklı yaklaşımımızla, seyahat deneyimini artıracak dijital teknolojiler ve benzersiz yenilikler sunmaya devam edeceğiz. İş modelimizin temel ilkelerinden taviz vermeden, faaliyet ve faaliyetlerimizi sürdürülebilir çevre yaklaşımıyla yönetmeye devam edeceğiz. Bizim de üzerinde en çok duracağımız konulardan biri de toplumsal cinsiyet eşitliği olacak. Kadın ve erkeğin toplumsal hayatın her alanına eşit katılımına katkıda bulunmak ve kadınların potansiyellerini tam olarak ortaya koymalarını sağlamak için kurumsal ve bireysel olarak her türlü çabayı göstereceğiz. Şirket olarak uzun yıllardır toplumsal cinsiyet eşitliğine bağlıyız ve mücadelenin merkezinde yer alıyoruz. Bu değişiklik aynı zamanda şirketimizin toplumsal cinsiyet eşitliğine verdiği önemin de bir kanıtıdır.”

Mehmet T. Nane Hakkında

Mehmet T. Nane, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra, İskoçya'da Heriot Watt Üniversitesi'nde Uluslararası Bankacılık ve Finans bölümünden tam burslu olarak mezun oldu ve Harvard Business School Üst Düzey Yönetici Programını tamamladı.

Mehmet T. Nane, 1988-1997 yılları arasında Türkiye Emlak Bankası, Demirbank ve Demir Invest'te çeşitli iş birimlerinde; 1997 yılında Sabancı Topluluğu'na katıldı ve 2005 yılına kadar Sabancı Topluluğu bünyesinde Stratejik Planlama ve Proje Geliştirme Bölüm Başkan Yardımcılığı, Perakende Grup Başkanlığı ve Sabancı Holding Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. 2000-2005 yılları arasında yönetim kurulu, 2005-2013 yılları arasında Teknosa CEO'su ve 2013-2016 yılları arasında CarrefourSA CEO'su, 2016 yılında Pegasus Havayolları'nın CEO'su oldu.

Mehmet T. Nane, Asya Pasifik Perakendeciler Federasyonu (FAPRA) Kurucu Başkanlığı, Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Kurucu Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Perakende Meclisi Başkanlığı, SEV Sağlık ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Harvard Business School Türk Mezunlar Derneği Derneği Başkanı. Halen çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında (STK) şu görevlerde bulunmaktadır: Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçilmiş Başkanlık, Türkiye Özel Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Yönetim Kurulu Başkanlığı , Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sivil Havacılık Meclisi Başkan Yardımcısı, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkan Yardımcısı, TOBB GS1 Türkiye Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi, Yönetim Kurulu Üyesi SEV Sağlık ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi. Yanındayız Derneği ve Teknolojide Kadınlar Derneği'nin (WTECH) Kurucu Üyesi olan Mehmet T. Nane, PWN İstanbul'un CEO'larını Destekleyen Cinsiyet Eşitliğini Destekleme Manifestosu kapsamında Profesyonel Kadın Ağı (PWN) Eşitlik Elçileri'ne katıldı.

Güliz Öztürk Hakkında

Güliz Öztürk, Kadıköy Anadolu Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunudur ve Columbia Business School'da İleri Yönetim Programını tamamlamıştır. Kariyerine Türk Hava Yolları'nda başladı; 1990-2003 yılları arasında Türk Hava Yolları'nda Uluslararası İlişkiler ve Sözleşmeler Müdürü, Alliance Koordinatörü ve Satış ve Pazarlama Direktörü olarak görev yapan Güliz Öztürk. Bu süre zarfında ilk code-share uçuşlarının başlatılması, ittifak projelerinin yönetilmesi, havayolunun sadakat ve banka kartı programlarının ve ilk web sitesinin lansmanı ve ilk kez online bilet satışının hayata geçirilmesi gibi önemli stratejik projeleri yönetti. 2003-2005 yılları arasında Ciner Holding'de Havacılık ve Turizm Proje Koordinatörü ve İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yaptı. Güliz Öztürk, 2005 yılında Pegasus Hava Yolları'na tarifeli seferlerin başlatılmasını yönetmek üzere Satış ve Pazarlama Müdürü olarak katıldı ve 2010 yılında Satış, Ağ'ı içeren ticari departmandan sorumlu CCO (CCO) olarak atandı. Planlama, Pazarlama, Gelir Yönetimi ve Fiyatlandırma, Kargo ve Misafir Deneyimi.

Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Havacılık Bilimleri Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi olan Güliz Öztürk, aynı zamanda şirket satış departmanlarında cinsiyet dengesini daha da ileriye taşımak amacıyla 2019 yılında kurulan Women in Sales (WiSN) sosyal projesinin eş başkanıdır. Satış Ağı platformunun şemsiyesi.

Manşetler

Endonezya, Cumhuriyet Bayramı'nın 79’cu yılını kutladı
Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor