Pandemi de Antalya botanik turizmininin kaybı yüzde 90 oldu

Dünyada en fazla eko ve botanik turuna çıkan ülke vatandaşları birinci sırada İsviçre, ikinci sırada Almanya, üçüncü sırada İsveç, dördüncü sırada Norveç ve beşinci sırada İngiltere yer alıyordu.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Pandemi Antalya'da eko ve botanik turlarını olumsuz etkiledi. Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, '' Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)'nün  yeni tip Corona Virüsü(Covid 19) pandemi ilan etmesine bağlı seyahat yasağı nedeni ile Alman ve Avrupalı turist gelmeyince Antalya'da eko ve botanik turizmi konseptinde tatile gelen turist kaybı 2020'de yüzde 89 oldu.
Dünyada en fazla eko ve botanik turuna çıkan ülke vatandaşları birinci sırada İsviçre, ikinci sırada Almanya, üçüncü sırada İsveç, dördüncü sırada Norveç ve beşinci sırada İngiltere yer alıyordu. Antalya'nın biyolojik bitki çeşitliliği,zengin florası ve endemik bitki çeşitliliği; eko ve botanik turizmi tutkunlarını Antalya'ya çekiyordu.
Pandemi öncesi 2019'da 30 bin  eko ve botanik turizmi tutkunu Avrupalı turist tatil yaptı. Botanik turizmi tutkunları genelde butik otelleri tercih ediyor. Doğa ile başbaşa kalmayı tercih ediyor. Bu bağlamda Akseki, İbradı, Gündoğmuş, Kemer, Kaş ve Manavgat ilçelerini tercih ediyorlar. '' dedi. 

 Turizmci Aziz Günyeli, pandemi sürecinde botanik ve ekoturizm konseptinde tatile gelen Avrupalı turistlerin yüzde 89'unu kaybettik; bu rakam 2020 yılı rakamı bu sezon bunun yüzde 87 oranında olmasını beklediklerini sözlerine ekledi. 

Manşetler

Endonezya, Cumhuriyet Bayramı'nın 79’cu yılını kutladı
Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor