Pamukkale ücreti 200 TL. Turistlere normal, yerliye çok pahalı

Es Es Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün,: Pamukkale travertenlerine giriş ücretinin 200 lira olması yabancı turistler tarafından normal bulunurken yerli halk ve turistler tarafından çok pahalı bulunuyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya'ya tatile gelen Alman, Avrupa, Rus, Baltık ve Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ülke turistlerin kültür , tarih arkeolojik varlıkları tanıma ile doğa turları kapsamında en fazla görmek istediği yer Denizli Pamukkale Travertenleri, Pamukkale turlarına en fazla ilgiyi Rus turistler gösteriyor.  Pamukkale Travertenlerine giriş ücretinin 200 lira olması yabancı turistler tarafından normal bulunurken yerli halk ve turistler tarafından çok pahalı bulunuyor. Pamukkale'ye öğretmenler ücretsiz girerken 18 yaş altı, engelli , şehit yakınları , gaziler ve 65 yaş üstü ücretsiz giriyor.

 Es Es Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün, Alanya Manavgat'a tatile gelen Alman, Avrupalı , Rus turistlerin en fazla görmek istediği yerlerden birinin Pamukkale olduğunu söyledi. Levent Akgün, '' Pamukkale Travertenlerini ve Antik şehri görmeye turistler çok yoğun ilgi gösteriyor. Giriş ücretini Hem Avrupa hemde  Ru turistler çok pahalı demiyorlar. Bir Rus ve Alman turist ve Avrupalı turistler için 10 Euro , 10 Dolar bir para. Bizim paramız Dolar ve Euro karşısında değer kaybı olduğu için 200 Lira yeli turist için çok pahalı. Yerli, turist için giriş ücreti 50 lira olmalı.'' diye konuştu.  Oğlunun Pamukkale üniversitesinde okuduğu için eşi ile birlikte oğlunu görmeye gittiklerinde Pamukkale Travertenlerine 400 lira ödediklerini belirten Ramazan Gök, '' Bu ücret yerli halk için çok pahalı. 50 lira olmalı.'' ifadesinde bulundu. 
 

Manşetler

Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor
Ünlü hamburger devi BurgerFi iflas bayrağını çekti