Özbekistan'da şişman uçamayacak

Özbekistan Hava Yolları, yolcuların bagajlarıyla birlikte tartılacağını kilolu ve ağır sayılan yolcuların uçağa binmesine izin vermeyeceğini duyurdu.

TAŞKENT- Özbekistan Hava Yolları, bundan sonra uçağa binmeden önce yolcularını tartacağını duyurdu. Havayolları ağır yolcuları uçağa almama kararı aldı. Bütün yolcuların bagajlarıyla birlikte tartılacağını söyleyen hava yolları, ağır sayılan yolcuların uçağa binmesine izin vermeyecek.

İNSANLARI DA TARTACAKLAR

Şirket yolcuların kilolarını açıklamayacağına söz verdi. Fakat bazı aşırı kilolu yolcuların özellikle dolu uçaklarda ve küçük uçaklarda yolcu listesi dışında kalabileceğini de söyledi. Geçiş kapılarına konacak özel tartma aletleriyle hem insanları hem de onların bagajlarını tartacak havayolu, yolcuları kadın, erkek ve çocuk olarak üç kategoriye ayıracak.

"KÜÇÜK UÇAKLAR İÇİN KİLO KONTROLÜ ŞART"

Havayolu şirketi özellikle küçük uçaklar için hem insanların hem de bagajlarının kilolarını bilmenin önemli olduğunu belirttiği açıklamada "Uluslararası Hava Taşımacılık Birliği'nin kurallarına göre uçuş güvenliğini sağlamak için hava yolları uçuş öncesi kilo tartımı gibi prosedürleri uygulamak zorunda. Biz de yolcularımızdan uçağa binmeden önce geçiş kapılarına koyacağımız bir tartıdan geçmelerini isteyeceğiz. Sonuçlar için tam gizlilik garanti ediyoruz. Genel görevimiz olan uçuş güvenliğini sağlamamıza yardım ettiğiniz için teşekkür ederiz" dedi.

2013 yılında Samoan Air, yolcularını kilolarına göre ücretlendiren ilk havayolu olmuştu. İnternette yaptıkları rezervasyonlarda kilolarını belirten yolcular, bagajlarının ağırlığını da ekleyebiliyorlar ve kilo aşımında herhangi bir ek ücret ödemiyorlar. Bu sistem, uçak ağırlığının belirlenmesinde ve uçuşların maliyetlerinin planlanmasında etkili oluyor.
 

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler