Oymapınar Barajı seyir terası "intihar" yüzünden ziyarete kapatıldı

Oymapınar Barajı seyir terasını bazı alkolik ve psikolojik rahatsızlığı bulunanların baraja atlayarak '' intihar'' etmesinin önüne geçmek  olduğu belirtiliyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA - Oymapınar Barajı  seyir terası yerli ve yabancı turist ziyaretine kapandı. Yetkililer, Oymapınar Barajı seyir terasını bazı alkolik ve psikolojik rahatsızlığı bulunanların baraja atlayarak '' intihar'' etmesinin önüne geçmek  olduğu belirtiliyor.



Geçmiş yıllarda 4 kişinin baraja atlayarak intihar ettiği ifade ediliyor.  Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 15 yıl önce Manavgat Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesi içinde yer alan Oymapınar Barajını ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler barajın terasına çıkarak Suyun  Manavgat Irmağına akışı seyredip Oymapınar'a kuş bakışı fotoğraf çektirdiği belirtiliyor. 



Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi ekoturizm rehberi  Olga  Kasımov, Rus turistlerin Oymapınar Barajı seyir terasına çıkarak hatıra fotoğrafı çektirmeyi sevdiğini söyledi.



Olga Kasımov, ''Oymapınar Barajı yetkilileri intiharların önüne geçmek için barajın seyir terasını ziyarete kapattıklarını söylüyorlar. Rus turistler , Bağımsız Devletler Topluluğu, Ukrayna, Belaruslu turistler seyir terasına çıkarak  hatıra fotoğrafı çektirmeyi çok seviyordu.'' diye konuştu.
 242 bin nüfusa sahip olan Manavgat'ta elektrik enerjisi üreten Oymapınar, Naras ve Manavgat olmak üzere üç baraj bulunuyor. 

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası