Osman Hamdi Bey Evi tamam

Türkiye'nin ilk müzecisi olan Arkeolog ve Ressam Osman Hamdi Bey'in Muğla'nınTurgut Beldesinde bir süre kaldığı evin restorasyonu tamamlandı.

MUĞLA- Türkiye'nin ilk müzecisi olan Arkeolog ve Ressam Osman Hamdi Bey'in Muğla'nın Yatağan İlçesi’ne bağlı Turgut Beldesinde bir süre kaldığı evin restorasyonu tamamlandı.

Muğla'da, yakın geçmişe ait önemli olayların geçtiği ya da önemli kişilerin yaşadığı mekânlar restore edilerek kültür turizminin hizmetine sunuluyor.

Türkiye'nin ilk müzecisi Arkeolog ve Ressam Osman Hamdi Bey'in Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Turgut beldesinde bir süre kaldığı evin restorasyonu tamamlandı.

Lagina antik kentindeki kazıları başlatan Osman Hamdi Bey'in 1891-1893'de iki yıl kaldığı Turgut Beldesindeki evde, yakın bir tarihte 5 trilyon liraya satılan ünlü eseri “Kaplumbağa Terbiyecisi” tablosunu yapmaya başladığı biliniyor.

Muğla Valiliği, Turgut Beldesinde yer alan ve restorasyonu tamamlanan Osman Hamdi Bey Evi'nin müze olarak açılması ile yörede sosyal ve ekonomik olarak ciddi bir canlanma bekliyor.

Restorasyonu tamamlanan Osman Hamdi Bey Evi'nin müze olarak açılışı yakın bir tarihte Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla gerçekleşecek.  

 

Manşetler

WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler
Taş Devri'ne ait şaşırtıcı ritüellerin izleri bulundu