Orhan Belge: Turistler Çeşme'yi tercih etmeye başladı

ÇEŞTOB Başkanı ve Ege Turistik İşletmeciler ve Konaklamalar Birliği ETİK Başkan Yardımcısı Orhan Belge, turistlerin Yunan adaları yerine Çeşme'yi tercih etmeye başladıklarını belirtti.

ÇEŞME - Ege Denizi'nde yaşanan sismik hareketlilik, turizmde yeni bir dönemi beraberinde getirdi. Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı ve Ege Turistik İşletmeciler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan Yardımcısı Orhan Belge, turistlerin Yunan adaları yerine Çeşme'yi tercih etmeye başladıklarını belirtti.

Yunanistan'dan Çeşme'ye Turist Kayması

Belge, Ege Denizi'nde yaşanan sismik hareketliliğin, erken rezervasyonlara olan ilgiyi artırdığını ve bu durumun Yunanistan'dan Çeşme'ye turist kaymasına neden olduğunu dile getirdi. "Erken rezervasyondaki artış, turistlerin Yunanistan'dan bize doğru kaydığını gösteriyor. Tabii ki doğal afetlerin hiçbir ülkede yaşanmasını istemeyiz, ancak bu durumun Türkiye'ye yönelik ilgiyi artıracağı belliydi ve bunu şu an net bir şekilde gözlemliyoruz" dedi.

Çeşme Turizmi Yükselişe Geçiyor

Orhan Belge, Çeşme'nin sunduğu turizm olanaklarına dikkat çekerek, "Çeşme; denizi, kumu, güneşi, tarihi, festivalleri ve gastronomisiyle turistler için cazip bir destinasyon. Geçen yıl sezon ortasında pahalı olduğu yönünde yanlış bir algı oluşturulmuştu ve bu, Yunan adalarıyla karşılaştırmalara yol açmıştı. Ancak bugün bunun doğru olmadığı anlaşıldı ve bu algı yavaş yavaş kayboluyor" ifadelerini kullandı.

2024, Çeşme'nin Yılı Olacak

Belge, önümüzdeki dönemin turizm sektörü açısından oldukça parlak geçeceğini belirterek, "Bu yıl ve gelecek yıl, 2023 ve 2024 sezonlarından çok farklı olacak. Bizim hedefimiz, 2019 ve öncesindeki turizm verilerini yakalamak ve geçmek. 2024 yılı, Çeşme için oldukça başarılı bir yıl olacak" dedi.

Turizm sektörü yetkilileri ve işletmeciler, Çeşme'nin popüleritesinin artmasıyla birlikte bölge ekonomisinin de canlanacağını öngörüyor. Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Çeşme, bu yıl turist akınına uğramaya hazırlanıyor.

Manşetler

Voyager Station adlı uzay oteli geliyor
Notre-Dame Katedrali, yangın sonrası yeniden hayata döndü
Japonya çorapları nasıl en havalı hediyelik eşya oldu?
Yaratıcı sektörlerin OpenAI-Disney anlaşması endişesi!
Seyahat dünyası en sevilen geleneğini kurtarabilir mi?
Rusya, Ukrayna limanındaki Türk gemisini vurdu
Turizm bölgeleri İspanyol ekonomisinin itici gücü oldu
Dünya yenilikçi ve dijital turizme doğru hızla gidiyor
Uçakta kavga çıkaran dokuz kişi gözaltına alındı .
Alanyalı kadınlar hayallerine pedal çeviriyor!