Ordu-Giresun havaalanı gündemi

Enerji Bakanı Güler: "Ordu Limanı ve Ordu-Giresun havaalanı gündemimizde, fakat bunlar etüd gerektiriyor"

ORDU-Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ordu Limanı ve Ordu-Giresun havaalanının gündemlerinde bulunduğunu, ancak bunların etüd gerektiren yatırımlar olduğunu söyledi.

Bakan Güler, AK Parti binasında partililerle ve vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra çeşitli açıklamalarda bulundu.

 

"Ordu için ne söz verdiysek yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktayız." diyen Güler, "Sabah saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi'ndeki deniz kenarında dalgaların tehdit ettiği evleri yerinde inceledim. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bazı evler deniz kenarına fazla yakın olduğu için dalgalar tehdit ediyordu. Biz hemen devreye girerek buraya dalgakıranların yapılması talimatını verdik. En kısa sürede bu dalgakıranlar tamamlanacak ve buradaki evler inşallah kurtulacak. Melet Irmağı'nı ise uzun bir aradan sonra ıslah ettik. Şu anda tertemiz bir ırmağa sahibiz. Bu ırmakla ilgili çeşitli projelerimiz de devam ediyor." diye konuştu.

 

Biten Dereyolu'nun ilerleyen bir tarihte açılacağını aktaran Güler, "Bu yolun da inşallah Sivas ayağını tamamlayıp hizmete kavuşturacağız. Hep birlikte açmak için açılışı sonra olsun istedik. Doğalgaz Ordu'ya geldi ve yakın bir tarihte evlere bağlanacak. Üniversiteyi kurduk ve üniversitemizde faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor." dedi.

 

Liman ve havayolu ile ilgili bölge milletvekillerinin hızla çalışmalar yaptığını da kaydeden Güler, "Tabiî ki bizim de önceliğimiz havayolu ve liman. Ordu Limanı ve Ordu-Giresun ortak havaalanı gündemimizde bulunuyor. Ancak bunların etüd gerektiren yatırımlar. Gelişmeler inşallah Ordu ve çevre iller açısından hayırlı olur." dedi.

Ordu'nun 40 yıllık su problemlerini de aşmak için projeler başlattıklarını belirten Güler, şunları söyledi: "Özellikle ilçelerimizden Ünye ve Korgan'ın içme suyu ile ilgili sıkıntılarını çözdük. Şimdi sıra Ordu'da. Ordu Barajı bu sorunu çözecek o da ihaleye çıkma aşamasında. Onu da çözdükten sonra inşallah Ordu'nun 40 yıl su sorunu olamayacak. Ordu'ya ne söz verdi isek yapıyoruz onun için sizlerin huzuruna gelmeye biraz yüzümüz oluyor."

Bakan Güler, daha sonra parti binasında partililer ve vatandaşlar ile bayramlaştı.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler