Ölüm müteahhidi: Yaptığı bütün binalar yıkıldı!

Deprem felaketinde Hatay'da en çok yıkılan binaları yapan inşaat şirketlerinin başında, Hikmet Günsay'ın kurduğu Özburak İnşaat geliyor.

HATAY- Deprem felaketinde Hatay'da en çok yıkılan binaları yapan inşaat şirketlerinin başında, Hikmet Günsay'ın kurduğu Özburak İnşaat geliyor.  İş insanı Hikmet Günsay, 2005'te Özburak İnşaatı kurdu. Basına verdiği demeçlerde "İlkokul mezunuyum, 1500'den fazla konut yaptım" dedi. Hatay'da yaptığı binalar can aldı. 1500'den fazla bina yaptı geriye tabela kaldı!

YAŞLANILACAK BİNA YAPMIŞ
Firmasını ve yapılarını tanıttığı birçok reklam filmi bulunan Öz Burak İnşaat'ın bir reklam filminde kullanılan slogan dikkatleri çekiyor. Slogan ise şu şekilde: En iyi teknolojiyi en iyi malzeme ile buluşturup yaşlanılacak konut yapıyoruz.
10 Eylül 2017 yılında yayınlanan Hatay Yolcuları isimli programda ise Öz Burak İnşaat'ın reklamı yapılarak Hikmet Günsay adına şöyle bir cümle geçiyor: "Hikmet Bey paraya değil insana değer verir diyor."

DEPREMİN "ÖLÜM YILDIZI" OLDU

Gazeteci Bahadır Özgür'ün haberine göre Hikmet Günsay’ın yaptığı binalar, Hatay’da depremden en çok zarar gören yapılar. Üstelik hepsi 2010'dan sonra yapıldı...

Antakya'da inşa ettiği konutları "En iyi teknoloji, en iyi malzeme" reklamıyla pazarlayan Özburak İnşaat'ın binaları, depremden sonra vatandaşların en çok yardım çağrısı yaptığı yer oldu.

Birinci derece deprem bölgesinde çok yüksek yapılar yapan Hikmet Günsay'ın şu ana kadar Hatay'da inşa ettiği konutların dörtte birinin yerle bir olduğu ifade edildi.

Üstelik bu binalar yeniydi ve deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılacaktı.

Gazeteci Bahadır Özgür, Hikmet Günsay’ın şirketi Özburak İnşaat tarafından yapılan ve yıkılan binaları tek tek paylaştı:

Manşetler

Endonezya, Cumhuriyet Bayramı'nın 79’cu yılını kutladı
Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor