Olimpiyata minik ressamlar

Pekin'de gerçekleştirilecek 2008 Yaz Olimpiyat Oyunları'nı tüm dünyanın minik ve genç yetenekler, resimleriyle renklendirecek.

ANTALYA -Pekin'de gerçekleştirilecek 2008 Yaz Olimpiyat Oyunları'nı tüm dünyanın minik ve genç yetenekler, resimleriyle renklendirecek. Uluslararası Resim Arkadaşlık Dostluk Organizasyonu (International Paint Pals) ve sergiye ev sahipliği yapacak Beijing (Pekin) Gençlik Federasyonu işbirliğiyle düzenlenecek 2008 Yaz Olimpiyat Oyunları Genç Sanat Sergisi'nde Türkiye'yi, Antalya ve İstanbul'dan minik ve genç ressamlar temsil edecek.




Dünya çocuklarının resimleri önce Atlanta ve New York'ta sergilenecek. Burada gerçekleştirilecek seçimlerin ardından her ülkeyi temsilen belirlenen çalışmalar Pekin'e gönderilecek. Pekin'deki serginin, Çin'in Ulusal Çocuk Günü olan 1 Temmuz 2008'de açılması planlanıyor.

 

Genç Sanat Sergisi'ne Antalya'dan 15, İstanbul'dan 10 minik ve genç ressam birer resmiyle katılacak. Antalya'daki katılımcı grubun çalışmalarını Ressam İmren Çalışkan Tüzün yürütüyor. Projenin İstanbul'daki bölümü ise Sıdıka Ç. Kayaöz eşliğinde, ressam ve sanat eğitmenleri Sonja Böhlander Tanrısever ve kızı Esin Tanrısever tarafından yönlendiriliyor. Antalya'daki çalışmanın iki farklı grupla gerçekleştirildiğini söyleyen İmren Çalışkan Tüzün, "İl Çocuk Komitesi'nden yaklaşık 15 çocuk da projeye dahil oldu. Bu arada kendi atölyemde de 4 çocukla çalışıyoruz. Çalışmalar ocak başında bitince resimleri Atlanta'ya göndereceğiz" dedi.

 

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası