Öğrenciler “Çeşme Limonu” ile limonata yarışı yaptılar

Çeşme Alaçatı’da öğrenciler Ovacık’tan topladıkları “Çeşme Limonu” ile limonata yapma yarışı yaparak, doğa ile barışk bir gün yaşadılar.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
ALAÇATI / ÇEŞME –
Öğrenciler Ovacık’ta bahçeden topladıkları Çeşme limonu ile Alaçatı Kemerlihan Otel’de “limonata yarışı” yaparak heyecanlı ve doğayla barışık bir gün yaşadılar.
İstanbul Halkalı ve Başakşehir Oğuzkağan Koleji’ 5,6,7’inci sınıf öğrencileri Tatil Bahçesi Seyahat Acentesi Başkanı Fatih Cansızoğlu ile Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yöneticisi Yeşim Yüksel’in yönetiminde Çeşme Alaçatı’da “doğa ile buluşma” projesine katıldılar. İki guruba ayrılan öğrenciler ağaçtan topladıkları Çeşme limonu ile limonata yapma yarışı yaptılar.



Usta aşçılara taş çıkaran öğenciler arasında kl payı lezzet farkı oldu. Sonunda kazanan grup “Hepimiz kazandık. Limonata yapmayı öğrendik” diyerek arkadaşlarını kutladılar.

ÇEŞME LİMONU TOPLADILAR
Öğrenciler ile birlikte projeye katılan öğretmenler Ayşegül Yardımcı, Burak Aydın, Ömer Türkgeldi eşliğinde öğrenciler Çeşme’de 30 yıllık çiftçi aile Erol ve Bengül Karadağlı’nın işlettiği Çeşme Ovacık’taki limon bahçesinden “Çeşme Limonu” topladılar. Ağaçların dallarından limonları neşe içinde toplamanın keyfini yaşan öğrenciler, şehirden uzak doğada bir gün geçirdiler.

Öğrenciler ailelerine götürmek için “Onlarda tatsın” diyerek kilosu 20 liradan Çeşme limonu satın aldılar. Bir bölümünü ise limonata yapmak için ayırdılar.

LİMONATA YARIŞI
Alaçatı Kemerlihan Otel’de akşam yemeğinden sonra heyecanlı limonata yarışı başladı. İki gruba ayrılan öğrenciler Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yöneticisi Yeşim Yüksel’in eğitmenliğinde limonata yapmayı öğrendiler.
Önce rende ile Çeşme limonunun kabuklarını soyarak süzgeçten geçirerek bir kaba aktardılar. Ardından limonları sıkarak suyunu çıkardılar ve kabuklarla harmanladılar. Ölçülü bir şekilde su ekledikten sonra yeterli şeker katarak, karıştırdılar. Karıştırırken Çeşme limonunun kendine özel kokusu çevreyi sardı.
Her iki takım limonatalarını bir sürahiye koyduktan sonra, tadım için arkadşalarından ve öğretmenlerinden oluşan jüriye tattırdılar.

İki takımın yaptığı limonataların her ikisi de lezzet bakımından eşitti. Birisi biraz daha tatlı, diğeri ise biraz daha az şekerliydi. Ancak her ikisinde de Çeşme limonunun aroması ve mayhoş lezzeti muhteşemdi.
Limonataları tadanlar her ikisini de beğendiler.
Hayatlarında ilk kez limonata yapmaktan mutlu olan “Aldığımız Çeşme limonu ile evlerimizde yaparak ailelelerimize de tattıracağız” dediler.

Manşetler

1700 yıl önce Hz. İsa’nın varlığı tartışılan, İznik
Egemen Bağış merkeze çekildi
Antalya'da 101 sanatçı, 101 sergisi açıldı
Likya Medeniyetleri Varlıklarının kalbi Demre'dir
14. Antalya Kitap Fuarı'nın teması '' İnsan Olmak''
BBC'de tasarruf, 155 kişinini işine son verildi
Balkanlar ve Çevre Dost Ülkeler Diplomatları İstanbul'da Buluştu
TatilBudur 2024 yılını yüzde 40 büyüme ile kapattı
Antalya Turizm Fuarı’nda Kemer turizmi farklı tanıtıldı
Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu