Nüfusun %46'sı interneti bilmiyor

İNETD Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül, İnternetin bir tercih meselesi değil, dünyayla rekabet etmek isteyen, Türkiye için kaçınılmaz bir zorunluluktur.

İZMİR- Dünya genelinde 3 milyar kullanıcı sayısına ulaşan internetin, tüm yönleriyle tartışılacağı 19. Türkiye'de İnternet Konferansı, İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD) ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile İzmir Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampusü'nde başladı. Konferansın açılışında konuşan İNETD Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül, ülkemizde henüz internete erişim olanağının istenilen noktada olmadığını belirterek, "TÜİK verilerine göre, insanlarımızın yüzde 46'sı internetten habersiz. Evden internete erişimi olmayanların yüzde 42'si internete ihtiyaç duymadıklarını belirtiyor, yüzde 32'si de pahalı olduğunu düşünüyor. Ortadoğu Anadolu Bölgesi illeri Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'nin internetsizlik ortalaması ise yüzde 62.4" dedi. Akgül, internetin bir tercih meselesi değil, dünyayla rekabet etmek isteyen, Türkiye için kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu söyleyerek, "Artık internet yaşamın kendisi" dedi.

195 AKADEMISYEN BILDIRI SUNACAK

Akgül, Türkiye'de internetin bir fotoğrafının çekildiği, sorunlarının tartışıldığı, çözümler için ortak akıl arandığı, ilgili insanların bir araya geldiği bir platform oluşturmak için bu konferansı düzenlediklerini kaydetti. Akgül, bu yıl "Sosyal Ağlar", "Yeni Medya", "İnternet ve Demokrasi", "İnternet Yasakları", "Mobil Uygulamalar", "Bilgi Toplumu" ve "Siber/Bireysel Güvenlik" konularının öne çıktığı 3 günlük konferansta 195 akademisyen, hukukçu ve STK temsilcilerinin bildiri sunacağını kaydetti.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler