Noel Baba müze oldu

Noel Baba Kilisesi olarak adlandırılan Antalya'nın Demre ilçesindeki anıtsal yapının adı Noel Baba Müzesi olarak değiştirildi.

ANTALYA- Noel Baba Kilisesi olarak adlandırılan Antalya'nın Demre ilçesindeki anıtsal yapının adı Noel Baba Müzesi olarak değiştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği'nin 21 Ağustos 2006 tarihli yazıyla Antalya'nın Demre ilçesindeki Aziz Nikolaos Kilisesi ya da Noel Baba Kilisesi isminin Noel Baba Müzesi veya Noel Baba Ören Yeri olarak değiştirilmesi talebini değerlendirdi.

 

Yazıyı inceleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün, Bakan Ertuğrul Günay'a Noel Baba Kilisesi'nin adının Noel Baba Anıt Müzesi olarak değiştirilmesini önerdi.

 

Öneriyi değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da yapının adının Noel Baba Müzesi olarak değiştirilmesini uygun bulduğunu bildirdi.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın anıtsal yapının adının değiştirilmesine ilişkin 4 Ocak 2008 tarihli yazısı Demre Kaymakamlığına ulaştı.

 

Yazının kendilerine geldiğini belirten Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ''Kısa sürede levhalar isim değişikliğine uygun olarak değiştirilecek'' dedi.

 

Valiliğin yazısında, söz konusu yerin ziyarete açık bir anıtsal yapı olduğuna işaret edilmişti.

 

Manşetler

WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler
Taş Devri'ne ait şaşırtıcı ritüellerin izleri bulundu