Müzeye 200 bin ziyaretçi gelecek

Gaziantep Müze Dostları Derneği Başkanı Ayşe Nur Arun: "Ziyaretçi sayımızın bu yıl 200 bine çıkmasını hedefliyoruz"

GAZİANTEP -Gaziantep Müze Dostları Derneği Başkanı Ayşe Nur Arun, Gaziantep'te 4 olan müze sayısının sene sonunda 8'e çıkmasının beklendiğini belirterek, "Ziyaretçi sayımızı bu yıl 200 bine çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

Arun, 21 yıl önce kurulan Müze Dostları Derneği'nin önemli çalışmalar yaptığını anımsatarak bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Gaziantep'teki müze sayısının yürütülen çalışmalarla sene sonunda 8'e çıkacağının beklendiğini belirten Arun, "Bundan tam 21 yıl önce kurduğumuz derneğimizin geldiği noktada kıvançlıyız çünkü şimdi Gaziantep'te 4 müzemiz var. Sene sonuna kadar bu sayının 8'e ulaşmasını bekliyoruz. Gaziantep Müzeler kenti oluyor. İlk yıllarda çok mütevazi sayıda olan ziyaretçilerimizi, bu yıl 200 bin kişiye taşımayı hedefliyoruz. Çıtamızı yükseltiyoruz ve birlikte başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Başkanlığını Arun'un yaptığı Müze Dostları Derneği'nin, başkan yardımcılığı görevini Gaziantep Arkeoloji Müzesi Müdürü Ahmet Denizhanoğulları üstleniyor.

Müze dostlarını aylık düzenleyecekleri etkinliklerle bir araya toplayacaklarını belirten Arun, "Programımızda müzelerimizi, tarihimizi sadece çok sevmek ve korumak değil; üzerine titremek, kültürel ve sosyal aktivitelerle gönlümüzü ve ruhumuzu zenginleştirmek de var. Her ay müze dostlarımızı bir araya toplayacağımız aylık sanatsal ağırlıklı aktivitelerimiz olacak. Bu aktivitelerimizi, internetten www.muzedostları.com.tr  adresimizden de sürekli ulaştırabileceğiz." dedi.

 

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler