Mülk satışında askeri bölgeler

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, yabancılara mülk satışı konusunda askeri hassas bölgelerle ilgili problemin çözüleceğini bildirdi

MUĞLA -AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, yabancılara mülk satışı konusunda askeri hassas bölgelerle ilgili problemin çözüleceğini bildirdi. Hıdır, yaptığı yazılı açıklamada Ege Ordu Komutanlığı'ndan mülklerin incelenmesi ve askeri yasak bölge olup olmadığının belirlenmesiyle ilgili görüşlerin gecikmesi sonucu satıcı firmaların zor durumda olması ve güçlükler yaşanması meselesinde, askeri hassas bölge koordinatlarının Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bilgi sistemine dahil edileceğini belirtti.

Milletvekili Hıdır, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı arasında imzalanan protokol sebebiyle 90 klasör tutan askeri hassas bölge koordinatlarının illerdeki Tapu Kadastro bilgi işlem programlarına işlenmeye başlandığını söyledi. Mehmet Nil Hıdır, "Bu bilgiler, Mayıs 2008 sonu itibariyle otomasyon sistemine dahil edilmiş olacaktır. Bu da tapu devir işlemlerinin daha süratle bitirilmesini, yabancıların ülkemize güveninin zedelenmemesini, ödemelerin taahhüt edilen şartlarda yapılmasını sağlayacaktır." dedi.

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası