Muğla'nın yemekleri kitap oldu

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce, bir yıllık çalışma sonucunda mahalli yemekler kitap haline getirildi.

MUĞLA -Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce, bir yıllık çalışma sonucunda mahalli yemekler kitap haline getirildi. "Muğla'nın Geleneksel Lezzetleri" adı verilen kitapta, yemeklerin tarifleri de yer alıyor.

İl Kültür Turizm Müdürü Murat Süslü, turizmin en önde gelen destekçisinin kültür olduğunu belirterek, kültür hazinesi içinde yer alan en önemli unsurun da mahalli yemekler olduğunu söyledi. Muğla yöresinin yemek yönünden çok zengin olduğunu ifade eden Süslü, "Müdürlüğümüzde kurduğumuz komisyonla bir yıl önce çalışmaya başladık. İl genelinde yaptığımız araştırma sonunda hazırladığımız kitapta 100 yemek, tarifleri ve fotoğraflarıyla birlikte tanıtılıyor." dedi.

 

Kitabın İl Özel İdaresi bütçesiyle ilk olarak bin 500 adet ve Türkçe olarak bastırıldığının altını çizen Süslü, sporsorların desteğiyle ileride yabancı turistlere de yemekleri tanıtmak amacıyla İngilizce olarak bastırıp ücretsiz olarak dağıtmayı düşündüklerini söyledi. Murat Süslü, "Kitapta özellikle Muğla ve ilçelerine özgü deniz mahsulleri, salatalar, et yemekleri, börekler, tatlılar, aperatifler, turşular ve reçellere yer verdik. Kitabı, valiliğimiz aracılığıyla ilimizi ziyaret eden üst düzey misafirlere dağıtmayı planlıyoruz.'' şeklinde konuştu.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler