Muğla'da en güzel yayla kavunları seçildi 

​​​​​​​Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği’nin üçüncü günü, Karabağlar Yaylası'nın önemli bir simgesi olan yayla kavunlarının yarışması ile başladı

MENTEŞE - Muğla'nın Menteşe ilçesinde bu yıl 6'ncısı düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği'nin üçüncü gününde Karabağlar Yaylası kavunları dikkat çekti. Bölgenin adeta simgesi haline gelen yayla kavunlarının üreticileri düzenlenen yarışmada ürünlerini sergiledi, yarışmayı kazanan üreticilere çeşitli hediyeler verildi.
Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği’nin üçüncü günü, Karabağlar Yaylası'nın önemli bir simgesi olan yayla kavunlarının yarışması ile başladı. Karabağları Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği’nin katkılarıyla Narlı Kahve'de yapılan yarışma öncesi, Menteşe Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı, Ardından Muğlalı Sanatçı Hamdi Demirtaş türkü dinletisi gerçekleştirdi.



Şekli, tadı, çeşidi ve rengine göre puanlandırılan yayla kavunlarından, Yücel Güleç'in kavunu birinci, Halise Dural’ın kavunu ikinci, Mehmet Dural’ın kavunu üçüncü, Osman Alper'in kavunu dördüncü, Halil Taş'ın kavunu ise beşinci oldu. Ödül alan üreticilere tarım aletleri ve çeşitli hediyeler verildi.
 
"Yaylada çalışan hiç kahve yok"
  Karabağları Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Üzümlüoğlu, "Karabağlar Yaylası kahveleriyle meşhurdur. Fakat şuan çalışan hiç kahvemiz yok. İkisi restoran olarak çalışıyor. Bu nedenle Narlı Kahvemizin hizmete sunulmasını çok önemli buluyoruz. Çünkü yaylanın en güzel sohbetleri kahvelerde yapılırdı. Kahvelerde daha iyi tarımın nasıl yapılacağı konuşulurdu. Yaylamız yazlıktır. Mayıs ayında göçülür, Ekim'in sonunda Muğla'ya dönülür. Biz 12 ay yaylada kalmak istersek buraya zarar veririz. Yaylada yolları düzeltmek için dışarıdan toprak getirilmemeli" dedi.
 


  "Buraların kolay bulunmasını istemiyoruz"
  Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise, Narlı Kahvesindeki çalışmalara değindiği konuşmasında, "Biraz önce vatandaşlar burayı bulamadıklarını söylediler ve şikayet ettiler. Zaten buraların kolay bulunmasını istemiyoruz. Yaylayı bu şekilde koruyoruz. Yolları asfalt yapmak istemiyoruz, çünkü yaylanın doğal yapısını korumak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
  "1990 yılından bu yana her yazımı yaylada geçiriyorum"
  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Yayla Muğla'nın özgün bir değeri. Ben 1990 yılında yayladaki evimi bitirdim. 90 Yılından bu yana yazları yaylada geçiriyorum. Kendi ürünlerimi yetiştiriyorum. 1993 yılında, o zaman ben hekimdim. Derneğimizi kurduk. Çalışmalar yaptık. Şuan Mehmet kardeşim başkanlığını yapıyor. Her gün bana yayla ile ilgili gelen mesajlara bakıyorum. Biz belli konularda çok hassas oluyoruz. Bazı kişiler aynı hassasiyeti göstermeyebiliyor. Onlara hassasiyetimizi kavga etmeden güzel dille anlatmamız gerekiyor" diyerek yaylada gelişen tarımsal üretime yönelik bilgilendirmede bulundu. 

Manşetler

Atina'daki en iyi restoranlar
Dünyanın en engelli dostu havayolu Air New Zealand
Murat Muratoğlu: Kazıkların şahı havalimanları!
Avrupa ve Asya arasında bulunan minik ada
Floransa’nın gizli geçidi Vasari Koridoru, halka açıldı
Almanya'dan başka ülkelere göç mutlu ediyor
Paris ve  Berlin yüksek hızlı tren ile 59 avrodan bağlandı
Muğla'da helikopter hastaneye çarptı: dört ölü
Archer Aviation hava taksileri için üretim tesisini tamamladı
Uçakta öfkeli yolcuyu sakinleştirme LEAP tekniği