BOLU - Bolu'nun Mudurnu İlçesinin simgesi Mudurnu Piliç Fabrikası, bir yıl aradan sonra yeniden hizmete başladı. Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Daştan, yılda yüzde 50 büyüme amaçladıklarını söyledi.
Mudurnu Tavukçuluk Tesisleri'nin satın alımı konusunda Kılıç Deniz Ürünleri ile 2009 yılı Nisan ayında el sıkışarak 6 milyon TL harcama yapıp Mudurnu Piliç Fabrikasını hayata geçiren Zuhal Daştan, ilçe halkına büyük sevinç yaşattı. Tavukçuluk sektörünün en eski firmalarından biri olan ve 55 yıldır varlığını sürdüren fabrika Mudurnu Piliç Fabrikası adıyla yeniden düğmeye bastı. Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Daştan, basın mensuplarına piliç fabrikasını gezdirip projeleri ve hedeflerini anlattı. Mudurnu
İlçesinde iş sıkıntısı nedeniyle zaman zaman şehire göç yaşandığını ancak tesisler sayesinde ilçeye geri dönüşlerin başlayacağını belirten Daştan, 2010 yılında 350, kademeli olarak da 900 kişiye iş imkanı sunacaklarını ifade etti.
Üretime başladıklarında sadece 185 işçileri olduğunu söyleyen Mudurnu Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Daştan, şöyle konuştu: "İkinci bir tesis kurarak büyümeyi sürdürmek istiyoruz. Yeni tesislerimizle bir yılda yüzde 50 büyümeyi ve yüzde 5 olan pazar payımızı yüzde 7'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Tavukçuluk sektörünün en eski firmalarından biriyiz. 55 yıllık tecrübeye sahibiz. 2010'da 4 milyon dolar ihracat, 300 milyon TL ciro gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Üretime 185 işçi ile başladık ve bu sayıyı iki
haftada 240'a çıkardık. Birkaç ay sonra ileri işlenmiş ürünleri imal etmeye başladığımızda 350 kişiye ulaşmayı planlıyoruz. Hedefimiz kademeli olarak 550 doğrudan, 350 dolaylı olmak üzere toplam 900 kişiye iş imkanı sağlamak."
39 YILDIR BU MESLEĞİN İÇİNDEYİM
Tavukçuluk sektörünün içinde olmayanların bu işleri yapamayacağını ve çölde yaşamak için bedevî olunması gerektiğine işaret eden Zuhal Daştan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mudurnu Tavukçuluk tesislerinin günlük 150 bin, yıllık 45 milyon adet kesim kapasitesi var. Şu an günde 50 bin adet tavuk kesiyoruz. Bir ay içinde günde 60 binlik kesime ulaşacağız. Günde 150 bin adede ulaşınca 200 bin metrekarelik arazide ikinci bir kesimhane kurarak büyümeyi sürdüreceğiz." .
Mudurnu Tavukçuluk'u satın almakta bir risk görmediğini anlatan Daştan, şunları söyledi: "Daha önce satın alanlar sektörden değildi. Bu işin içinden değilseniz eğer bu işi yapamazsınız. Eğer bedevi değilseniz çölde yaşayamazsınız. Biz 1955 yılından bu yana bu meslekle uğraşıyoruz. Bende 39 yıldır bu mesleğin içindeyim. Bu nedenle bir bedevinin çöle alıştığı tavukçuluğa alışmış insanlarız."