Mövenpick Golden Horn’dan yatırım

Akgel Gayrimenkul Yönetici Ortağı Volkan Öngel “Hedefimizde dünya markasını taşıyabileceğimiz 40-50 odalı süper lüks iki butik otel projesi var” dedi

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBU
L- Haliç’i dünya turizm destinasyonlari arasına katmak için projeler geliştiren Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn’un yatırımcısı Akgel Gayrimenkul Yönetici Ortağı Volkan Öngel “Hedefimizde dünya markasını taşıyabileceğimiz 40-50 odalı süper lüks iki butik otel projesi var” dedi. Akgel Gayrimenkul’ün yeni turizm yatırım planların ı anlatan Volkan Öngel’in İstanbul ve yakın çevresindeki coğrafyalar için çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.



İki yıl önce Mövenpick markasını Haliç’e taşıyan Akgel Gayrimenkul, bölgenin geleceğine inanmakla kalmıyor, bu geleceği inşa etmek için yeni projeler geliştiriyor. Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Genel Müdürü Ahmet Arslan, Haliç Platformu’nun yanı sıra, www.enjoygoldenhorn.com isimli online platformla bölgeyi sadece yurtiçinde değil yurtdışında da tanıtmaya kararlı olduklarını belirtirken, Haliç için geliştirilen pek çok projede aktif rol üstlendiklerini söyledi.

Haliç bölgesinin turizm geleceğine inanarak, iki yıl önce Mövenpick markasını bölgeye taşıyan Akgel Gayrimenkul, yeni yatırım planlarının yanı sıra, Haliç’i, hem Türkiye’de hem de tüm dünyada en gözde turizm destinasyonlarından biri haline getirmeyi amaçlayan projeleriyle de ön plana çıkıyor. Şirket, Haliç’in tanıtımı için kurulan platformlarda aktif rol üstlenirken, bu yönde online platformlar ile de öncülük yapıyor.

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Genel Müdürü Ahmet Arslan, Akgel Gayrimenkul’ün gelecekte sadece Türkiye’de değil, dünyada da önemli destinasyonlardan biri olacağına inanarak, iki yıl önce Mövenpick’i Haliç’e taşıdığına dikkat çekti. Bu noktada dünya çapında isim yapmış Mövenpick Hotels & Resorts markasının Türkiye’deki dördüncü oteli için Haliç bölgesinin seçildiğini vurgulayan Arslan, 40 milyon dolarlık yatırımla Haliç’in en iddialı otellerinden birine hayat vermekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Ahmet Arslan, zincir otel markası olarak Haliç bölgesindeki ilk 5 yıldızlı yatırım olduklarını, Mövenpick markasından sonra bölgeye 4 markanın daha geldiğini vurguladı. Arslan, şu anda çoğu Haliç’in eşsiz manzarasına sahip 136 odanın yanı sıra gurme lezzetler sunan CulinArt Restoran, SkyDome Lounge & Bar, Serenity Wellness Center ve özel asansör kullanımına sahip 380 metrekarelik Golden Horn Balo Salonu başta olmak üzere 7 toplantı salonu ile hizmet verdiklerini belirtti.



DOLULUK ORANLARI HIZLA YÜKSELİYOR
Turizm sektörünün yaşadığı sıkıntılı dönemlerde bile Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn’un doluluk oranlarının 2016 yılına göre hızla yükseldiğine dikkat çeken Arslan, bu yükselişi, Haliç’i tercih ederek çok doğru bir karar verdiklerinin kanıtı olarak değerlendirdi. Arslan, yüksek doluluk oranlarına ulaşmalarında önemli etken olarak uyguladıkları stratejilerin altını çizdi. Haliç bölgesinin ağırladığı yabancı turist profilinde Avrupa’nın yanı sıra Ortadoğu’nun ağırlık taşıdığını ve bölge için ifade edilebilecek “uygarlıklar buluşması”nın turist profiline de yansıdığını belirten Arslan, bu konudaki çalışmalarını ve ulaştıkları sonuçları şu sözlerle anlattı:
“Kuşkusuz, Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn’un ağırladığı turist profilinde Avrupa’nın yanı sıra Ortadoğu’dan gelen turistler de önemli bir yer tutuyor. Yaşanan olumsuzluklar, Avrupalı turist sayısında tüm Türkiye’de olduğu gibi Haliç’te de düşüşler yaratmış olsa da, Mövenpick markasının ve bizim stratejilerimizin etkisiyle otelimizde böyle bir durum söz konusu olmadı. Ayrıca, toplam misafir sayımızda yerli turist profili de yine önemli bir unsur. Ancak, biz, Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn olarak bu profil ile yetinmedik. Haliç’in dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olacağına dair inancımız ve hedefimiz doğrultusunda, turist profilindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızın bir sonucu olarak bugün İstanbul için bile yeni sayılabilecek turist profili olan Güney Amerika’yı hem bölgeye hem de otelimize kazandırdık. Özellikle Türk Hava Yolları’nın direkt uçuş olanağı sağladığı Arjantin ve Brezilya; ağırladığımız turist profilinde önemli bir yer tutuyor.”

Ulusal ve uluslararası platformlardaki tanıtım çalışmalarının yanı sıra özel hizmetleriyle 2 yıl içinde sadık bir misafir profili yarattıklarına ve bu profili giderek genişleteceklerine dikkat çeken Ahmet Arslan, bu doğrultuda Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn olarak misafirlerine konforlu bir konaklama deneyimi sunmanın yanı sıra Haliç’in güzelliklerini yaşama fırsatı veren hizmetlerine işaret etti. Arslan, bu hizmetler arasında Haliç’te kano - yelkenli gezileri ve eğitimi ile bölgenin karadan keşfi için düzenledikleri bisiklet ve yürüyüş turlarının özel bir ilgi gördüğünü anlattı.

Ahmet Arslan’ın dikkat çektiği bir diğer konu, Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn’un iş toplantıları için de yoğun bir şekilde tercih edilmesi oldu. Ağırladıkları toplam yerli ve yabancı turist profilinde iş adamlarının çoğunluğu oluşturduğunu belirten Arslan, farklı mimarisi ile dikkat çeken, en büyüğü 380 metrekare olan Balo Salonu ve 7 toplantı salonu ile hizmet verdiklerini kaydederek, “İş toplantıları için gördüğümüz büyük ilgide konumumuz kadar sunduğumuz hizmetler de son derece etkili” dedi. Arslan, işadamları için düzenledikleri motivasyon artırıcı etkinlikleri de yoğun ilgi görmelerindeki bir diğer etken olarak gösterdi. Bu kapsamda Haliç’in en önemli simgelerinden biri olan yelkenlilerle düzenledikleri organizasyonlara dikkat çeken Arslan, “İş adamlarımıza yelkenlilerin kullanımı için eğitim verirken, bir yandan da Haliç’in doyumsuz güzelliğini keşfetmeleri için geziler düzenliyoruz. Bu organizasyonlarımız misafirlerimiz için oldukça motive edici oluyor” diye konuştu.

HALİÇ PLATFORMU İLE YENİ VE PARLAK BİR GELECEĞE DOĞRU
Ahmet Arslan, Haliç’in parlak geleceğine işaret ederken, bu geleceğe hangi enstrümanlarla ulaşılacağı yönünde de değerlendirme yaptı. En önemli enstrümanlardan biri olarak; bölgeyi daha ulaşılabilir kılmak için geliştirilen ulaşım projelerine dikkat çeken Arslan, bu noktada Unkapanı-Haliç Tüp Geçit projesinin önemine değindi. Arslan, projeyle Haliç’in daha ulaşılabilir hale geleceğini belirtirken, Haliç için planlanan diğer projelere de işaret etti.
Bu projelerin hayata geçirilmesinde yeniden canlandırılan “Haliç Platformu”nun en önemli rollerden birini üstleneceğini vurgulayan Ahmet Arslan, 2015’te kurulan Haliç Platformu’nda Movenpick Hotel Istanbul Golden Horn’un yanı sıra, çevre oteller ile Haliç Kongre Merkezi’nin de destek verdiğini söyledi. Geliştirilen projelerle Haliç’in tarih, kültür, doğa ve spor alanında yeniden ve belki de daha güçlü bir şekilde turizmin gözde merkezlerinden biri haline geleceğini kaydeden Arslan, bu kapsamda Haliç kıyı bandında yürüyüş alanlarının oluşturulması, Haliç’in tarihi değerlerinin anlatılacağı ikonik tasarımlar, Leonardo da Vinci’nin Haliç için tasarladığı köprünün yapılarak Eyüp ve Pera’nın birbirlerine bağlanması, Haliç Su Sporları Merkezi’nin kurulması ve deniz taksi gibi çalışmaları gösterdi. Arslan, bunların yanı sıra henüz plan aşamasında olan diğer projelerin de hayata geçirilmesi ile Haliç’in gerçekten de sadece Türkiye değil, dünya düzeyinde en önemli turizm destinasyonlarından biri konumuna geleceğini söyledi.
Ahmet Arslan, diğer yandan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn olarak hayat verdikleri www.enjoygoldenhorn.com online platformuna da dikkat çekti. Online site vasıtasıyla Haliç’in tanıtımını sadece ulusal değil, uluslararası çapta da gerçekleştireceklerinin altını çizen Arslan, uluslararası turizm fuarlarını da bu yöndeki önemli enstrümanlardan biri olarak gösterdi. Arslan, Mövenpick olarak katıldıkları uluslararası turizm fuarlarında otelden çok Haliç’in tanıtımına ağırlık verererek, bölgenin dünya çapında bir turizm merkezi olması yönündeki çalışmalarına büyük katkı sağladıklarını kaydetti.
Ahmet Arslan, bölgede hareketlenen otel yatırımlarının Haliç’te yarattığı değişimlere de dikkat çekti. Haliç Kongre Merkezi’nin son yıllarda daha aktif bir şekilde değerlendirilmeye başlamış olmasını bu yöndeki değişimlerden biri olarak gösteren Arslan, “Bu yatırımlarla birlikte organizatörler önceki yıllardan farklı olarak Haliç Kongre Merkezi yakınında ciddi bir yatak sayısı artışını fark etmiş oldular. Çünkü, merkezde düzenlenen kongrelere katılan misafirlerin ve üst düzey yöneticilerin artık konaklayabilecekleri pek çok otel söz konusu. Gelecek yıllarda daha da artacak yatırımlarla merkezin daha aktif kullanılabileceğini rahatlıkla ifade edebilirim” diye konuştu.

Manşetler

38 Avrupa ülkesi Çin'i vizesiz ziyaret edebilecek
Kapadokya'yı 10 ayda 1 milyon 322 bin 598 turist gezdi
Uludağ yoğun kar yağışıyla sezonu açıyor
Mudanya, kendi zeytin markasını yaratacak
Pasaport bedeli gelirden çok arttı
SPK'dan Akfen'e şartlı onay!
Schengen vizesi alacak Türk vatandaşlarına yeni kısıtlama
Mövenpick Bursa, İncili Gastronomi Ödülü’nün sahibi oldu
EasyJetwash, marka anlaşmazlığında ödemeyi kabul etti
İspanya'dan bütçe havayollarına 179 milyon avro para cezası