Mevlana tek başına bir medeniyet

Felsefe Profesörü Rahmi Karakuş, Mevlana'nın tek başına bir medeniyet olduğunu belirterek,:Bir beden için lazım olan her konuda ondan istifade edilebilir!

KÜTAHYA -Felsefe Profesörü Rahmi Karakuş, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin tek başına bir medeniyet olduğunu belirterek, "Bir beden için lazım olan her konuda ondan istifade etmek mümkün" dedi.

Kütahya Mevlana Araştırma Kültür ve Sanat Derneği (KÜMAKSAD) tarafından Aizanoi Otel'de "Mevlana'da insan olmak" konulu bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan Sakarya Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rahmi Karakuş, her medeniyetin bir insan anlayışı olduğuna dikkat çekerek, "Mevlana eserlerinde bize Hz. Peygamber'in hayatını yansıtıyor. O bize aşkı, sevgiyi farkettirmeye çalışıyor. Mesnevisinde bize nasıl bir insan olmamız gerektiğini anlatıyor" dedi. İnsan olmanın kendini dinelemkten geçtiğini kaydeden Karakuş, Mevlana'ya göre insanın kendi içinde Hakk'ı gizlediğini aktardı.

 



Panelin diğer konuşmacısı olan Sakarya Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Aykut da, Prof. Karakuş'un konu hakkındaki görüşlerini destekleyici bilgiler sundu. Panelin ardından katılımcılara tasavvuf müsikisi eserlerinden örnekler sunuldu.

 

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler